Πρωτοβουλία από το Ίδρυμα "Τσάκος" για τη σηματοδότηση μονοπατιού στον Κορακάρη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ" Γ. ΧΑΛΑΤΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/08/2021 - 15:59

Μπορεί η πανδημία να περιόρισε τη δράση τους, όπως και πολλά άλλα άλλωστε, αλλά παρείχε και τη δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι των Μονοπατιών Χίου» να καθαρίσουν και να αναδείξουν το μονοπάτι στην περιοχή του Κορακάρη.

Μια ανάσα από την πόλη, ο περιπατητής μπορεί να βρεθεί σε ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, που υπό το φως της σελήνης, θα καταφέρουν να ανακαλύψουν όσοι το βράδυ της Κυριακής συμμετέχουν στην πεζοπορία που διοργανώνει ο συγκεκριμένος  Σύλλογος.

Ο Γιώργος Χαλάτσης, Πρόεδρός του, αναφερόμενος στο μονοπάτι του Κορακάρη -μια διαδρομή 6 χλμ περίπου- σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται πρωτοβουλίες για τη σηματοδότησή της, από το ίδρυμα «Τσάκος».

«Ένα τμήμα της περνάει μέσα από το ακίνητο Τσάκου και μετά από επαφές μας με το Ίδρυμα και το TEENS το μονοπάτι υιοθετήθηκε από το σχολείο», σημείωσε ο κος Χαλάτσης.

Εννοείται ότι όταν αυτό σηματοδοτηθεί η πρόσβαση όσων ενδιαφέρονται να περιηγηθούν στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα είναι πιο βατή, προσφέροντας μια καλύτερη εναλλακτική στους πολλούς περιπατητές που τα τελευταία χρόνια "γράφουν" πολλά χιλιόμετρα επί των πεζοδρομίων και των δρόμων της πόλης.

pezoporia_me_panselino_sta_monopatia_toy_korakaki

Σχετικά Άρθρα