Πρωτοβουλία Περιφερειακής Αρχής για αποκατάσταση Λωβοκομείου Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 08/03/2021 - 15:22

Ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Λωβοκομείου, που σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, σηματοδοτεί και τις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής, έγινε σήμερα με την επιτόπου επίσκεψη στο χώρο από τον ομότιμο καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Κώστα Μωραϊτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο, «υπάρχει η θέληση και η πολιτική βούληση από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για να αποκατασταθεί το Λωβοκομείο και ο περιβάλλον χώρος».

Ο κ.Μωραϊτης μίλησε με θαυμασμό για την Χίο, τα μνημεία και την ιστορία της ,λέγοντας ότι είναι θέμα πολιτιστικής αλλά και πολιτικής σημασίας η αποκατάσταση και η ανάδειξη τόσο του Λωβοκομείου όσων και των υπολοίπων μνημείων του νησιού μας.

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Οίκου Αγάπης», στον οποίο ανήκει το Λωβοκομείο, Βασίλης Μυριαγκός υπενθύμισε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες για την αποκατάσταση του Λωβοκομείο, αλλά και την οικονομοτεχνική μελέτη που είχε γίνει πριν χρόνια και στην οποία προτείνοντας μια σειρά από χρήσεις.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα όλοι οι φορείς μαζί τι θέλουμε να γίνει ο χώρος και το πιο βασικό να βρεθούν χρηματοδοτήσεις, μιάς και πρόκειται για ένα έργο η αναστήλωση του οποίου απαιτεί πολλά χρήματα» υπογράμμισε ο κ. Μυριαγκός, συμπληρώνοντας ότι είναι θετική η βούληση που έχει εκφραστεί από την Περιφέρεια.

prothesi_tis_perifereiaki_arhis_i_apokatastasi_toy_lovokomeioy

Σχετικά Άρθρα