Προτροπή για τρίωρο κλείσιμο καταστημάτων, καφέ και επιχειρήσεων την Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου και δυναμικό παρών στην πλατεία

Απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατοίκων και Αιρετών Χίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 18/02/2022 - 14:00

Κάλεσμα στους πολίτες της Χίου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού που προβλέπει την κατασκευή δομών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου απευθύνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Αιρετών Χίου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σε κοινή συνέντευξη τύπου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία «Νικολάου Πλαστήρα».

Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Χίου οι Αντιπεριφερειάρχες Στέλιος Καμπούρης και Παντελής Μπουρνιάς υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των νησιών που αντιτίθεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών» Γιάννης Σπιλάνης που υπογράμμισε ότι πάγια θέση του συνδυασμού είναι η μη κατασκευή δομών στα νησιά αλλά η ύπαρξη μόνο κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης.

Κάλεσμα τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά αλλά και ταυτόχρονα κριτική στην απουσία της Δημοτικής Αρχής Κάρμαντζη από τις κινητοποιήσεις, έκαναν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Νύκτας, από την «Συμμαχία Αξιών», Γιάννης Καραβασίλης επικεφαλής «Χίος Μπροστά» και Μάρκος Σκούφαλος επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι παραγωγικοί φορείς της Χίου, δηλαδή το Επιμελητήριο, η ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος, ζήτησαν από τα μέλη τους να κλείσουν την ώρα της συγκέντρωσης, δηλαδή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό αποτελεί ατομική απόφαση κάθε επιχειρηματία.

Τέλος στάση εργασίας για την Τέταρτη 23 Φεβρουάριου έχει προκηρύξει και το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ προτρέποντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση.

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης φορέων και Περιφέρειας για το ίδιο θέμα, στήριξη εξέφρασαν και επιστημονικοί φορείς, όπως ο Ιατρικός και Δικηγορικός Σύλλογος αλλά και το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ο σχεδιασμός της κινητοποίησης περιλαμβάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Λιμεναρχείο και το γραφείο του υπουργού μετανάστευσης  και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη όπου και θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Κινητοποίηση θα γίνει και την γειτονική Λέσβο με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχει επιλέξει την συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την άφιξη των ΜΑΤ τον Φεβρουάριο του 2020.

protropi_gia_kleisimo_kai_dynamiko_paron_stin_plateia

Σχετικά Άρθρα