Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου - Ψαρών

Δρομολόγια μόνο δύο φορές την εβδομάδα - Εκτός γραμμής για επισκευή το Psara Glory
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/10/2021 - 11:31

Μόνο δύο φορές την εβδομάδα εξυπηρετείται το τελευταίο 10ήμερο η ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου - Ψαρών και μόνο από το μεγάλο πλοίο της Αttic Group, που συνδέει το ηρωικό νησί και με τον Πειραιά.

Συγκεκριμένα το Psara Glory το οποίο εκτελούσε τα απ'ευθείας δρομολόγια Ψαρών - Χίου, έχει μπει για έλεγχο στη δεξαμενή και δυστυχώς το άλλο πλοίο που διαθέτει η εταιρεία, το "Παναγία Ευαγγελίστρια", δεν έχει λάβει ακόμη όλες τις πιστοποιήσεις για να μπορέσει να το αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο των Ψαρών, Κώστα Βρατσάνο, η διακοπή των δρομολογίων του Psara Glory, ξεκίνησε από τις 8/10 και παρόλο που ο πλοιοκτήτης δεν έχει την συμβατική υποχρέωση να το αντικαταστήσει, έχει την ηθική υποχρέωση, μιας και στην συγκεκριμένη γραμμή βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια.

"Επρεπε νωρίτερα να είναι έτοιμο το πλοίο που θα το αντικαθιστούσε, αφού ήταν γνωστό ότι θα έβγαινε για την τακτική του επιθεώρηση το "Ψαρά Γκλόρι", ανέφερε ο Δήμαρχος ο οποίος ευχαρίστησε την Attica Group, που τουλάχιστον πρόσθεσε μια ακόμη προσέγγιση πλοίου της στα Ψαρά.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουν είναι ότι μέχρι την Πέμπτη με Παρασκευή το "Παναγία Ευαγγελίστρια" θα έχει λάβει τις πιστοποιήσεις και θα μπει στη γραμμή Χίου - Ψαρών.

Εννοείται ότι όλο αυτό το διάστημα η αδυναμία τακτικότερης προσέγγισης πλοίου στο νησί εκτός των προβλημάτων που δημιούργησε στο επιβατικό κοινό -χαρακτηριστική περίπτωση ο Δήμαρχος που... ξέμεινε στη Χίο από το βράδυ του Σαββάτου και θα φύγει για Ψαρά σήμερα το βράδυ- προκαλεί ζητήματα και τον έγκαιρο εφοδιασμό του νησιού με εμπορεύματα.

provlimata_stin_aktoploiki_syndesi_hioy_psaron

Σχετικά Άρθρα