Προβλήματα στην περιοχή του Τάγματος έφερε το άναμμα των φαναριών

ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 07/10/2020 - 15:08

Προβληματισμός σχετικά με την λειτουργία των φαναριών στο Τάγμα, επικρατεί τόσο ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή όσο και στους κατοίκους της περιοχής που επισκέφτηκαν τον Δήμο Χίου καταθέτοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το άναμμα των φωτεινών σηματοδοτών.

Την δημιουργία θέσεων στάθμευσης έξω από τα καταστήματα τους ζητούν οι επαγγελματίες της περιοχής, λέγοντας ότι τις τελευταίες μέρες η δουλειά τους έχει πέσει κατακόρυφα.

Προβλήματα όμως έχει δημιουργήσει η λειτουργία των φαναριών και σε κατοίκους της περιοχής που έχουν γκαράζ πάνω στον δρόμο καθώς όπως ανέφεραν δεν μπορούν ούτε να βγουν ούτε να μπουν στον χώρο τους.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που οι κάτοικοι έθεσαν στον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, είναι ο κυματισμός της θάλασσας που «σκεπάζει» τα αυτοκίνητα κατά τους χειμερινούς μήνες τονίζοντας ότι η υποχρεωτική, λόγω φαναριού, παραμονή δίπλα στην θάλασσα είναι επικίνδυνη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Στόχος είναι να φτάνουμε στον προορισμό μας ασφαλείς και όχι γρήγορα», συμπληρώνοντας ότι η λειτουργία έγινε κατόπιν μελέτης και εγκρίσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Παράλληλα ο Σταμάτης Κάρμαντζης αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα στο φανάρι με κατεύθυνση από την Πόλη προς τον Βροντάδο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία των φαναριών στο συγκεκριμένο σημείο, μέχρι να γίνει η σωστή ρύθμιση χρόνου.

 

provlimata_apo_to_anamma_ton_fanarion_sto_tagma_despoti

Σχετικά Άρθρα