Προβληματισμό φέρνει το κλείσιμο του δρόμου προς Καρφά, λόγω του αντιπλημμυρικού

Αναζητούν εναλλακτική λύση Περιφέρεια ,ανάδοχος του έργου και επαγγελματίες της περιοχής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 29/11/2022 - 13:58

Τη  «χρυσή τομή» ανάμεσα στην κατασκευή του αντιπλημμυρικού Κονταρίου και τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ψάχνουν περιφέρεια και ανάδοχος του έργου.

Σε σύσκεψη - συνάντηση ανάμεσα σε επαγγελματίες, τεχνική υπηρεσία και ανάδοχο του έργου κατατέθηκαν προβληματισμοί αναφορικά με την λειτουργία των καταστημάτων, καθώς έγινε σαφές ότι από το ύψος του my market μέχρι το φυτώριο Καλλίκη ο δρόμος θα πρέπει να κλείσει και για τα δυο ρεύματα, έστω και τμηματικά.

«Αναγνωρίζουμε ότι είναι ένα αναγκαίο έργο που θα σταματήσει τις πλημμύρες που είχαμε στα καταστήματα μας αλλά δεν γίνεται να κλείσει ο δρόμος για τόσο μεγάλο διάστημα», ανέφερε ο Μιχάλης Φράσκος με τους υπόλοιπους επαγγελματίες να συμφωνούν λέγοντας ότι πρόκειται για επιχειρήσεις  που χρειάζονται οπωσδήποτε πρόσβαση με οχήματα.

Από πλευράς τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ο Χρηστος Καρτάλης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ζητούσε για πολλά χρόνια η περιοχή και δυστυχώς για να υλοποιηθεί οι εναλλακτικές λύσεις είναι περιορισμένες.

«Στόχος μας είναι την άνοιξη όλο το έργο να έχει ολοκληρωθεί αλλά μέχρι τότε οι εναλλακτικές για την διέλευση των οχημάτων είναι πολύ περιορισμένες», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η λύση που προτείνεται για τα οχήματα που έρχονται από Χίο προς Καρφά είναι να χρησιμοποιούν τον παράδρομο στο ύψος της πρώην φαρμακαποθήκης και μετά να συνεχίζουν από τον κόμβο προς Καρφά, ενώ για όσους έρχονται από νότια προς πόλη η διέλευση θα γίνεται μέσα από Φραγκοβούνι και Κάμπο.

Ο ανάδοχος του έργου Γιάννης Ζαννάρας υπογράμμισε με την σειρά του ότι από πλευράς εργασιών εκτιμά ότι το χρονικό διάστημα που απαιτείται είναι γύρω στις 55 εργάσιμες ημέρες, με τον ίδιο να τονίζει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μην υπάρχουν καθυστερήσεις εκτός παραγόντων που δεν μπορούν να ελεχθούν, όπως οι καιρικές συνθήκες.

ziteitai_lysi_gia_na_min_kleisei_o_dromos_pros_karfa

Σχετικά Άρθρα