Ψαρά: Τηλεϊατρική και επάρκεια γιατρών ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 21/12/2021 - 13:10
φωτο αρχείου
Ηχητικό απόσπασμα: 

Βήμα, βήμα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των Ψαρών, σε σχέση με την υγειονομική τους θωράκιση, ενισχύεται με το Δήμαρχο του Ηρωικού νησιού, Κώστας Βρατσάνο, να αναφέρει σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι το επόμενο διάστημα οι δυο αγροτικοί γιατροί που έχουν στο νησί θα έχουν στα χέρια τους και το «εργαλείο» της τηλεϊατρικής.

Ο εξοπλισμός, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος που είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης περιφερειακής αρχής και ολοκληρώθηκε τώρα, έφτασε στο ιατρείο και μέσα στον Γενάρη του ’22 θα γίνει η εκπαίδευση των γιατρών.

Ο κος Βρατσάνος αναφέρθηκε επίσης στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να χορηγήσει στεγαστικό επίδομα 250 ευρώ μηνιαίως στους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί, ως επιπλέον κίνητρο για την έλευσή τους, ελπίζοντας ότι κάποτε θα καλυφθεί η θέση ειδικευμένου γιατρού.

«Ενημερώνουμε τη 2η ΔΥΠΕ ώστε στις προκηρύξεις να περιλαμβάνεται και το στεγαστικό κίνητρο, ενώ μελετάμε τη κτιριακή αναβάθμιση του ιατρείου, περιλαμβάνοντας σ’αυτό και κοιτώνες για να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα αυτό. Σε δύο μήνες υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και έχουμε λάβει υποσχέσεις ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί», ανέφερε ο κύριος Βρατσάνος.

Ο ίδιος υποστήριξε  ότι πλέον, σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις, στα Ψαρά μπορούν να πουν ότι στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ για τα πιο σοβαρά περιστατικά προσδοκούν ότι η τηλεϊατρική θα μπορέσει να συμβάλλει σημαντικά, φτάνει να υπάρχει συνέχεια στην ενημέρωση και εκπαίδευση των γιατρών που αλλάζουν σχεδόν ανά έτος.

Σχετικά Άρθρα