Το ψωμί εκτός από αλεύρι και νερό θέλει και… ψυχή

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με την φουρνάρισσα Ειρήνη Τομάζου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 09/04/2023 - 19:49

«Μα ποια είμαι εγώ. Εδώ κύριε Τζούμα, έχετε πάρει συνεντεύξεις από Πανεπιστημιακούς, από τον κύριο Κριμιζή, από… από, τι να πώ εγώ τώρα;»

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ειρήνης Τομάζου, που την βρήκαμε τυχαία, περνώντας για τις ανάγκες της εκπομπής "Φτου και βγαίνω" από το… Βασίλειο της, τον… Φούρνο της, στην οδό Βελάστη στον Ασύρματο της Ευαγγελίστριας.

Είδαμε για γυναίκα να λάμπει, όχι μόνο από την καθαριότητα του χώρου, αλλά από το καθάριο χαμόγελο της, να εργάζεται, να εξυπηρετεί, να συνομιλεί, να συναλλάσσεται με κέφι, να μην βαρυγκωμά για τις πάνω από 14 ώρες καθημερινής εργασίας!

Μιας γυναίκας, που γεννήθηκε το 1978 στις Καρυές και από 16 χρόνων, μεγάλωσε περήφανη στον Φούρνο του άντρα της Στέφανου Τομάζου δυό υπέροχα κορίτσια, που το ένα πάει Γυμνάσιο και το άλλο σπουδάζει μουσική, στο Πανεπιστήμιο Άρτας, που αρνείται να χρησιμοποιήσει χημικά πρόσθετα στη δουλειά της, με το αφοπλιστικό επιχείρημα ότι δεν θα μπορούσε να δώσει το ψωμί αυτό στα παιδιά της.

Που στο ερώτημα από τι φτιάχνεται το ψωμί, κάτι που ανελλιπώς κάνει εδώ και 30 χρόνια, απαντά όχι μόνο με αλεύρι και νερό αλλά και… ψυχή και… αγάπη. Που θεωρεί ότι χωρίς σκληρή δουλειά δεν στήνεται τίποτα. Που έχει κάνει βίωμα ζωής τον σεβασμό στους πελάτες της, που γνωρίζει τους πάντες με τα μικρά τους ονόματα, που πριν παραγγείλουν έχει έτοιμη την σακούλα τους στον πάγκο και με τα… ρέστα μέσα, που δεν πετάει ποτέ ψωμί γιατί ξέρει ποιοί το έχουν ανάγκη και δυσκολεύονται να το αγοράσουν. Που όταν την ρωτάμε για ένα κάψιμο στο χέρι της μας απαντά, αυθόρμητα: "Mα εδώ άλλοι και άλλες πληρώνουν για να κάνουν... τατουάζ, εμείς στον Φούρνο τα έχουμε τσάμπα."

Που εν τέλει μας δίνει μια απίστευτα ζωντανή και ενδιαφέρουσα συνέντευξή, γιατί απλούστατα είναι απόφοιτος του… Πανεπιστημίου της ζωής.

Απολαύστε την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

aytoprosopos_eirini_tomazoy

Τομάζου Ειρήνη

Σχετικά Άρθρα