Ρανταπλάν… το Ελληνικό Δημόσιο αλλά να μην χάνουμε τα Ευρωπαϊκά κονδύλια

Συνέντευξη με τον Πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβο Αμύγδαλο
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 11/10/2020 - 10:04

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 από Χιώτες γονείς και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, αφού εκεί υπηρετούσε την θητεία του ο Δικαστικός, έφτασε μέχρι Πρόεδρος Εφετών, πατέρας του.

Αν και… Κερκυραίος μεγαλώνει σαν Αιγαιοπελαγίτης, η Χίος είναι παντού, μέχρι και μουσική δεν μαθαίνει, απαραίτητο… αξεσουάρ των Ιωνίων ελλήνων, μέχρι που όντας στην Αθήνα αποφασίζει να ζήσει στην επαρχία και διαλέγει τη Χίο, αφού εκεί τον τραβούν οι ρίζες του.

Ο Ιάκωβος Αδύγδαλος, ο άμισθος Πρόεδρος της ΕΤΑΧ από την αρχή δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση, αφού μετά την στρατιωτική θητεία στο νησί, αρχίζει να ψάχνεται σε διάφορες δουλειές γύρω από τους υπολογιστές, καταλήγοντας να φτιάξει με τον συνέταιρο του Μάνο Νασζίδη από το μηδέν την «Μπύρα Χίου».

Τι έχει λοιπόν να μας πεί ο άνθρωπος που μέχρι και… μπύρα έφτιαξε στο νησί του;

Ο Ιάκωβος Αμύγδαλος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV αναφέρεται στην ζωή, στο επάγγελμα του αλλά και την ασχολία του με τα κοινά, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Μανώλη Βουρνού, που του εμπιστεύεται την ηλεκτρική καρέκλα της ΕΤΑΧ.

Τα καταφέρνει τόσο καλά στην Αναπτυξιακή εταιρεία των Δήμων, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader ώστε ο νέος Δήμαρχος του ζητά να παραμένει στην ίδια θέση και το δέχεται.

Στο ερώτημα, πως όντας σε άλλο Συνδυασμό τον εμπιστεύτηκε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, μας απάντησε ότι και ο ίδιος…την ίδια απορία έχει, αλλά η εξήγηση για το σωστό ένστικτο και των δύο Δημάρχων, βρίσκεται στην συνέχεια της συνέντευξης, όπου με πάθος αναλύει το αντικείμενο της ΕΤΑΧ.

Είναι εκπληκτικό μας είπε, να βλέπεις επιχειρήσεις να προχωρούν. Παρά τα εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας, που πολλές φορές συμπεριφέρεται όπως ο σκύλος του Λούκυ Λούκ, είναι κρίμα να μας δίνει η ευρωπαϊκή Ένωση χρήματα και να μην τα απορροφούμε, επιστρέφοντας τα πίσω!

Ο Ιάκωβος Αμύγδαλος αναφέρεται αναλυτικά στις 50 νέες επενδύσεις στο νησί μας μέσω του προγράμματος Leader, αλλά και στις προοπτικές συνέχισης του προγράμματος με άλλα νέα αντικείμενα, λύνοντας πολλές απορίες και δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει να βοηθήσει.

Τώρα γιατί το κάνει χωρίς ίδιον όφελος και χωρίς καμιά πολιτική φιλοδοξία ε, δείτε το στην συνέντευξη.

 

aytoprosopos_me_ton_iakovo_amygdalo

Σχετικά Άρθρα