Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Σε 10 ημέρες φανάρια στο 1ο τμήμα του περιφερειακού!

Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/10/2019 - 16:12

Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία είναι να ξυπνάς πρωί πρωί με την δροσούλα και να τακτοποιείς όλες τις δουλειές σου! Από το πρωί φάνηκε ότι η μέρα μου θα πάει καλά! Έφυγα από τις οκτώ το πρωί από το σπίτι μου στον Καμένο Πύργο και λόγω μποτιλιαρίσματος λόγω σχολείων έφθασα στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στου Γρου στις 08.15 μέσα σε ένα τέταρτο πέρασε από έλεγχο το αυτοκίνητο μου και έφυγα! Μιλάμε για μεγάλη και ταχύτατη εξυπηρέτηση στο άψε σβήσε! Αυτό θα πει ιδιωτική πρωτοβουλία! Συγχαρητήρια! Και επειδή ήμουν ντυμένος σκέφτηκα να κάνω την καθημερινή μου πεζοπορία  πρωί και όχι απόγευμα!

Μόλις έφθασα στα φανάρια του Βαρβασίου βλέπω και συλλαμβάνω επ’ αυτοφώρω το συνεργείο της εταιρείας Ζενιώδη-Πικούνη και παρών τον κύριο Πικούνη και να κάνουν τελικό έλεγχο στις ηλεκτρολογικές συνδέσεις στις κολώνες φωτισμού της περιφερειακής λεωφόρου του Παρθένη! Και επειδή κατά κάποιον τρόπο έχω χρεωθεί με 108 το έργο  από γεννήσεως του έκανα την σχετική ανάκριση για να μάθω πότε επιτέλους θα ανάψουν τα φώτα της λεωφόρου και τα φανάρια!

Πριν τέσσερις μέρες πληρώθηκαν στην ΔΕΗ όλα τα σχετικά συμβόλαια και περιμένουν τώρα το αργότερο εντός δεκαημέρου να γίνει παροχή και να δούμε το φως το αληθινό! Να φωταγωγηθεί η Λεωφόρος γιατί δυστυχώς είναι πολύ άσχημα και πολλές φορές προκαλεί φόβο και δέος το σκοτάδι!

Μαύρη η νύχτα όχι μόνο στα βουνά αλλά και στα ποτάμια! Εύχομαι η ΔΕΗ να φιλοτιμηθεί και να προβεί στην παροχή ρεύματος για να δούμε την νύχτα μέρα και τα κόκκινα τα πράσινα τα κίτρινα Φανάρια με τις θαλασσιές τις χάντρες!

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:11

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 πανηγυρίζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το λιμάνι του Αγίου Ιωάννου ως τον μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Υποδοχή από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον Λαό και λιτάνευση ως τον Ιερό Ναό.

 

Ώρα 7.30 μ.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. 

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο).

Παρασκευή και προσφορά σε όλους του παραδοσιακού χταποδοπίλαφου, σύμφωνα με το έθιμο.

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.