Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Σε 10 ημέρες φανάρια στο 1ο τμήμα του περιφερειακού!

Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/10/2019 - 16:12

Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία είναι να ξυπνάς πρωί πρωί με την δροσούλα και να τακτοποιείς όλες τις δουλειές σου! Από το πρωί φάνηκε ότι η μέρα μου θα πάει καλά! Έφυγα από τις οκτώ το πρωί από το σπίτι μου στον Καμένο Πύργο και λόγω μποτιλιαρίσματος λόγω σχολείων έφθασα στο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στου Γρου στις 08.15 μέσα σε ένα τέταρτο πέρασε από έλεγχο το αυτοκίνητο μου και έφυγα! Μιλάμε για μεγάλη και ταχύτατη εξυπηρέτηση στο άψε σβήσε! Αυτό θα πει ιδιωτική πρωτοβουλία! Συγχαρητήρια! Και επειδή ήμουν ντυμένος σκέφτηκα να κάνω την καθημερινή μου πεζοπορία  πρωί και όχι απόγευμα!

Μόλις έφθασα στα φανάρια του Βαρβασίου βλέπω και συλλαμβάνω επ’ αυτοφώρω το συνεργείο της εταιρείας Ζενιώδη-Πικούνη και παρών τον κύριο Πικούνη και να κάνουν τελικό έλεγχο στις ηλεκτρολογικές συνδέσεις στις κολώνες φωτισμού της περιφερειακής λεωφόρου του Παρθένη! Και επειδή κατά κάποιον τρόπο έχω χρεωθεί με 108 το έργο  από γεννήσεως του έκανα την σχετική ανάκριση για να μάθω πότε επιτέλους θα ανάψουν τα φώτα της λεωφόρου και τα φανάρια!

Πριν τέσσερις μέρες πληρώθηκαν στην ΔΕΗ όλα τα σχετικά συμβόλαια και περιμένουν τώρα το αργότερο εντός δεκαημέρου να γίνει παροχή και να δούμε το φως το αληθινό! Να φωταγωγηθεί η Λεωφόρος γιατί δυστυχώς είναι πολύ άσχημα και πολλές φορές προκαλεί φόβο και δέος το σκοτάδι!

Μαύρη η νύχτα όχι μόνο στα βουνά αλλά και στα ποτάμια! Εύχομαι η ΔΕΗ να φιλοτιμηθεί και να προβεί στην παροχή ρεύματος για να δούμε την νύχτα μέρα και τα κόκκινα τα πράσινα τα κίτρινα Φανάρια με τις θαλασσιές τις χάντρες!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.