Σε επιφυλακή για την... "Ελπίδα" ο Δήμος Χίου - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 21/01/2022 - 14:19

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Χίου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας "Ελπίς" που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας από αύριο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Μανδάλας, ανέφερε ότι σε περίπτωση χιονοπτώσεων, σε όλες τις κοινότητες υπάρχουν ποσότητες αλατιού ενώ υπάρχουν προς διάθεση κι άλλοι 20 τόνοι στο δήμο. Παράλληλα με "αναμμένες" τις μηχανές βρίσκονται μηχανήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί επέμβασή τους εντός των οικισμών, ενώ ανάλογη προετοιμασία υπάρχει και στην Περιφέρεια για να μείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

"Συνεργαζόμαστε άψογα με την Περιφέρεια", τόνισε ο κύριος Μανδάλας ο οποίος ανέφερε ότι αν χρειαστούν περισσότερα μέσα, από αυτά που διαθέτει ο δήμος, θα υπάρξει συνεργασία και με ιδιώτες εργολάβους.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, αυτές τις ημέρες και να φροντίσουν βγαίνοντας από το σπίτι να έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο.

Στο ερώτημα αν θα ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων, υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να ειπωθεί κάτι τέτοιο και η όποια απόφαση του δημάρχου θα ληφθεί ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, τις δυνατότητες πρόσβασης στις σχολικές μονάδες και το ψύχος που θα επικρατεί.

 

tin_kyriaki_oi_apofaseis_gia_ti_leitoyrgia_ton_sholeion

Σχετικά Άρθρα