Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία "Λέανδρος"

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 14/01/2021 - 14:41

Σε πλήρη ετοιμότητας είναι ο κρατικός μηχανισμός μέσω της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Χίου και του Δήμου Χίου, ενόψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που αναμένεται να φέρει έντονα φαινόμενα και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  προκείμενου να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία που αναμένεται  από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

«Τα μηχανήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ενώ έχουμε προμηθευτεί και 30 τόνους αλάτι έτσι ώστε να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Την ίδια ετοιμότητα δήλωσε ο Παναγιώτης Μανδαλας από την πολιτική προστασία του Δήμου με κοινό στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων και την διατήρηση «ανοιχτού» του οδικού δικτύου με την συνδρομή της Πυροσβεστικής και της τροχαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου στο τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό (100), στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στο τριψήφιο αριθμό (199) και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22710 - 44212 και κινητό τηλέφωνο 6957690903 (Ιωάννης Κουντουριάδης).

 

se_etoimotita_i_politiki_prostasia_gia_ton_leandro

Σχετικά Άρθρα