Σε ιδιοκτησία της Νέας Μονής η υποψήφια λατομική ζώνη στις Καρυές;

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 31/05/2022 - 13:18

Ένα νέο δεδομένο, στη συζήτηση που έχει ανοίξει και αφορά στις αντιρρήσεις που προβάλλονται από την τοπική κοινωνία των Καρυών, για τη χωροθέτηση λατομικής ζώνης στην περιοχή Τσικουδιές, αποκαλύφθηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή.

Σε δηλώσεις του, επικαλούμενος πληροφόρηση από τον Μητροπολίτη Χίου, σημείωσε ότι τον ενημέρωσε πως η επίμαχη έκταση είναι ιδιοκτησία της Νέας  Μονής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το ίδιο θέμα ο κάτοικος των Καρυών, Χρήστος Ανδριώτης, πάλι μέσω του Ράδιο "Αλήθεια¨, ανέφερε ότι υπάρχουν έγγραφα, που έχουν κτηνοτρόφοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή και αφορούν τη μίσθωση του χώρου - έως και το 2014- από τη Μητρόπολη.

Με δεδομένη την πρόθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασία που αφορά τη Μελέτη Περιβάλλοντος για τις προτεινόμενες λατομικές ζώνες σε περιοχές των Καρυών, των Καρδαμύλων και του Αγίου Γεωργίου Συκούση, θέμα που περιλαμβάνεται στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της, ήδη κυκλοφορεί κάλεσμα προς Καρούσους να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία αύριο στις 8.30 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι και κάτοικοι από τον Άγιο Γιώργη σκοπεύουν να παραστούν για να εκφράσουν κι εκείνοι την αντίθεσή τους στην επιλογή περιοχής εντός των ορίων τους, για δημιουργία λατομικής ζώνης. Για το θέμα αυτό μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο χωριό και όπως δήλωσε στην "Α" ο κος Βρουλής, ανάμεσα στα επιχειρήματα των κατοίκων είναι και εκείνο της αμφισβήτησης του κατά πόσον -και στην περίπτωσή τους-  η έκταση είναι δημόσια.

kai_karoysoi_kai_agiogiorgoysoi_stin_perifereia_gia_tis_latomikes_zones

Σχετικά Άρθρα