Σε στάδιο δημοπράτησης η πεζοπορική διαδρομή των 92 χιλιομέτρων

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 08/10/2021 - 14:52

Το δρόμο για την έγκριση δημοπράτησης, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, παίρνει το έργο της ανάδειξης της περιπατητικής διαδρομής της Χίου μήκους 92 χλμ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που η ανταποδοτικότητα του στην τοπική κοινωνία θα είναι πολλαπλάσια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου χαρακτήρισε το έργο αυτό ως «πρωτοπόρο» προσθέτοντας ότι πρόκειται για την 14η πιστοποιημένη πεζοπορική διαδρομή της Ευρώπης που θα προσελκύσει τουρίστες εναλλακτικού τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των Μονοπατιών της Χίου» Γιώργος Χαλάτσης που μαζί με τα μέλη του συλλόγου προσπαθούν για πολλά χρόνια να βάλουν την Χίο στο χάρτη των πεζοπορικών διαδρομών.

Ο κ. Χαλάτσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που είχε το εγχείρημα μέχρι να φτάσουμε στην δημοπράτηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το μεγάλο στοίχημα, μετά την κατασκευή της διαδρομής είναι η συντήρηση  της προτείνοντας την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης.

 

 

pros_dimopratisi_i_peripatitiki_diadromi_ton_92_hiliometron

Σχετικά Άρθρα