Χίος, Πέμπτη 6 Αυγούστου

Σε ύφεση η φωτιά στους Βαβύλους

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 01/07/2020 - 13:07

Σε ύφεση, μετά και την επιχείρηση πυροσβεστικών μέσων από αέρος, σε συνδυασμό και με τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και εθελοντές  βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βαβύλων.

Η φωτιά ξεκίνησε πριν τις 10 π.μ., σε μικρή απόσταση από τη ΒΙΑΛ, όπως ανέφερε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος των Βαβύλων, Κώστας Καμπούρης, από την ΒΙΑΛ και σε λίγη ώρα έφτασε σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το πρώτο σπίτι του χωριού.

Η μεγαλύτερη προσπάθεια από όσους επιχειρούσαν για την κατάσβεσή της επικεντρώθηκε στο να μην ξεφύγει και κινηθεί προς Σκλαβιά και Θολοποτάμι, ενώ το κύριο μέτωπο, μετά τις 11.30π.μ.,  ήταν ανάμεσα σε Βαβύλους (πίσω από το Σχολείο), Σκλαβιά και Παναγία Κρήνα.

Η φωτιά έκαιγε στον κάμπο των Βαβύλων κυρίως ελαιόδεντρα και κάποιους σκίνους, με τον κο Καμπούρη να επισημαίνει ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία της ευρύτερης περιοχής γύρω από την ΒΙΑΛ, ζήτημα που έχουν θέσει επανειλημμένα και οι πυροσβέστες (σε διοικητικό και συνδικαλιστικό επίπεδο).

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, όπως είπε επίσης στο Ράδιο «Α» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, που βρίσκεται στον τόπο της πυρκαγιάς.  Ο ίδιος ανέφερε ότι στα θετικά πιστώνεται η άμεση αντίδραση όλων των εμπλεκομένων, από γης και αέρος, τονίζοντας ότι υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για την επόμενη μέρα, ώστε να εξεταστεί η επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς και η προστασία της ευρύτερης περιοχής, αφού προηγούμενα γίνει γνωστό το πόρισμα της πυροσβεστικής που θα υποδείξει τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της σημερινής φωτιάς.

"Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για όλο το ένστολο προσωπικό που παλεύει", τόνισε ο εθελοντής πυροσβέστης παπά Γιώργης Κωνσταντίνου αναφερόμενος παράλληλα στις δυσκολίες της συγκεκριμένης πυρκαγιάς και λόγω των καιρικών συνθηκών (αέρας) αλλά και λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 17:41

Τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (5/8) ο διακεκριμένος αστροφυσικός χιακής καταγωγής Σταμάτης Κριμιζής.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων για την επιστήμη, τον τόπο και την χώρα μας και επισφραγίστηκε η καλή σχέση και η φιλία που χρόνια τους συνδέει.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κριμιζή για το σπουδαίο και πολυεπίπεδο επιστημονικό του έργο που καταξιώνει τόσο τη χώρα αλλά και το νησί μας διεθνώς.

Ο κ. Κριμιζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όντας γνωστός λάτρης της Χίου δήλωσε τη στήριξη του σε κάθε προσπάθεια υπέρ του τόπου μας.