ΣΕΣΝΟΧ, ΕΛΜΕ και Συλ. Γυναικών στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Παρ, 19/03/2021 - 20:53

Διευρύνεται η λίστα φορέων και οργανώσεων που δηλώνουν συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση που οργανώνει το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Με τις παρακάτω ανακοινώσεις του δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν επίσης ΣΕΣΝΟΧ, ΕΛΜΕ και Συλ. Γυναικών.

ΣΕΣΝΟΧ: Υπεράσπιση της υγείας και διεκδίκηση δικαιωμάτων

«Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Χίου το Σάββατο στις 11π.μ., στην πλατεία Βουνακίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες,αποστάσεις).

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας και ολόκληρη η Ελλάδα είναι πάλι στο κόκκινο.

Το δημόσιο σύστημα υγείας αφήνεται ανοχύρωτο μπροστά στο τρίτο κύμα αφού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του και θωράκιση των υγειονομικών, της υγείας του λαού, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου και έχει μείνει αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με παγιωμένα κενά και ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο Νησί μας, το τελευταίο συμβάν με το ασθενοφόρο χωρίς οδηγό στην Αμανή.

Ένα γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωής ασθενούς, αποδεικνύει με τον ποιο τραγελαφικό τρόπο ότι οι ιθύνοντες στο χώρο της υγείας λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, αφού ιεραρχούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας του λαού και κωφεύουν μπροστά στον αγώνα των υγειονομικών για μόνιμες προσλήψεις, τεχνικού, ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να μη μένει το νησί ανοχύρωτο, ενώ στέλνει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής σε όσους αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αν ενδιέφερε την κυβέρνηση η υγεία του λαού, θα ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας, θα θωράκιζε τους χώρους δουλειάς με μέτρα προστασίας, θα επίτασσε τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Θα ενίσχυε τα Νοσοκομεία με προσωπικό και εξοπλισμό και την ΠΦΥ που σήμερα ψυχορραγεί, χωρίς Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Θα έπαιρνε μέτρα για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, για να ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξασφαλίζοντας την υγεία και την προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών.

Καμία παράταση του λοκντάουν από μόνη της δε μπορεί να προστατέψει την υγεία μας αν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα - κόλαφο για τη ζωή των εργαζομένων

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία ως ευκαιρία κλείνει όποιες εκκρεμότητες - απαιτήσεις της εργοδοσίας είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχωρώντας στις ανατροπές του αιώνα προς χάρη των επιχειρηματικών ομίλων ενώ συνειδητά αφήνει τη δημόσια υγεία στο έλεος της πανδημίας!

Μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, εγκυκλίων, αλλά και νομοσχεδίων που είναι στα σκαριά, χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τους μισθούς, δυναμώνει την ευελιξία με συνεχή πλήγματα στο ωράριο, προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος με την παραπέρα παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύει την επίθεση της στο δικαίωμα στην απεργία και στους αγώνες των εργαζομένων.

Τόσο για την πανδημία όσο και για τους λαϊκούς - εργατικούς αγώνες που απαντούν στα μέτρα, η κυβέρνηση αξιοποιεί ως φάρμακο, την ένταση της καταστολής. Προσπαθεί, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και μέσω της δημιουργίας μιας βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει ελεύθερο το πεδίο, με τους εργάτες και τη νεολαία φιμωμένους, για να υλοποιήσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει έτοιμα στο συρτάρι.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με θάρρος και δύναμη μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη κράτους, ΕΟΔΥ και εργοδοσίας, με συνταγογράφηση στον πληθυσμό. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι στη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

• Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

• Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Περιφερικά Ιατρεία)

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, ανισηπτικά κλπ) και διαγνωστικών εξετάσεων.

• Συχνός έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους (Νοσοκομείο, γηροκομεία, Στρατόπεδα, Φυλακές, Σχολεία, ΒΙΑΛ κ.λπ.).

• Έλεγχος στους χώρους δουλειάς να τηρούνται οι αποστάσεις σε μονάδες παραγωγής, γραφεία, αποθήκες κ.λπ».

 

ΕΛΜΕ: Δε θα σημάνει σιωπητήριο ούτε στα θέματα της υγείας, ούτε στην Παιδεία, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στα εργασιακά μας δικαιώματα

«Οι αποτρόπαιες σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελούν πρόκληση για κάθε δημοκράτη.

Αστυνομικές δυνάμεις, με πρόσχημα τον έλεγχο της τήρησης των υγειονομικών μέτρων, επιδόθηκαν σε ενέργειες πρωτοφανούς βιαιότητας απέναντι σε απλούς πολίτες και μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Και όλα αυτά δίχως αιτία κι αφορμή.

 

Οι εν λόγω σκηνές αποτελούν την έκφραση της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση απέναντι στον “εχθρό” λαό.

Επιχειρεί να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες της για την παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ρίχνοντάς τις στις πλάτες του λαού ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού και απαγορεύσεων εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες. Χρησιμοποιεί την αστυνομική βία και την καταστολή ως το αναγκαίο συμπλήρωμα για να επιβάλλει την πολιτική της.

 

Η ΕΛΜΕ Χίου καταδικάζει την πρωτοφανή και απροκάλυπτη αστυνομική βία και την καταστολή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει απέναντι σε εργαζόμενους, νεολαία, φοιτητές, σε όποιον παλεύει, διεκδικεί τα δικαιώματά του, προασπίζεται τη δημόσια παιδεία και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας της υγείας ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

 

Συντασσόμαστε με το κάλεσμα του Nομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χίου.

 

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας - μάσκες, αποστάσεις, το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11π.μ., στην πλατεία Βουνακίου, για να διατρανώσουμε ότι οι πολιτικές της κρατικής βίας και της τρομοκρατίας δεν θα περάσουν».

 

 

Σύλλογος Γυναικών Χίου:Οργανωμένος αγώνας για υγεία και δικαιώματα κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουμε μαχητικά στην συγκέντρωση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 20 του Μάρτη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στη ζωή μας.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την αρχή της πανδημίας και βρισκόμαστε σε δυσμενέστερες συνθήκες.

Οι ασθενείς αυξάνονται παρά τα συνεχόμενα lockdown, τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου και παραμένουν υποστελεχωμένα.

Οι Μ.Ε.Θ είναι  πλήρεις και υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοιεκτός ΜΕΘ.

Το υπάρχον υγειονομικό προσωπικό έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές του.

Παράλληλα χαρίζεται πακτωλός χρημάτων στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Μας μιλάνε για ατομική ευθύνη τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς στοιβάζονται σαν σαρδέλες.

Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να ψηφίζει νέα αντεργατικά μέτρα και γι’αυτό μας θέλει κλειδωμένους και με σκυμμένο το κεφάλι να δεχόμαστε μοιρολατρικά την αφαίμαξη του εισοδήματός μας και τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας.

Το κλίμα του φόβου που προσπαθούν να επιβάλουν δεν θα περάσει!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας.

Διεκδικούμε:

• Επίταξη του ιδιωτικού  τομέα υγείας,μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

• Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

• Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς,στα σχολεία,στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

• Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στα νησιά.

• Καμμία ανοχή στις προβοκατόρικες ενέργειες γνωστών - αγνώστων κουκουλοφόρων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

 

 

Σχετικά Άρθρα