Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Σχολείο στην Γκάνα ντυμένο στα... γαλανόλευκα από τον Ομιλο Τσάκου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 28/03/2019 - 14:39

Ευτυχώς και το διαδίκτυο τώρα μηδενίζει τις αποστάσεις και δεν επιτρέπει στις ειδήσεις να μένουν κρυφές.

Ετσι από τον ομογενειακό τύπο γίνεται γνωστή μια αφανής δραστηριότητα του Ομίλου Τσάκου, που δεν... διαφημίζεται ούτε από το τον ίδιο.

Αναφερόμαστε στο Σχολείο, που δημιούργησε ο Ομιλος και λειτουργεί με το όνομα "Άγιος Νικόλαος" στο λιμάνι Τέμα της Γκάνας.

Το Σχολείο κτίστηκε σε μια παραλιακή φτωχογειτονιά μαζί με την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου από την οικογένεια Τσάκου, στελέχη της εταιρείας και ναυτικούς του ομίλου πριν από δυο δεκαετίες. ευλογήθηκε δε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.

Σήμερα φοιτούν σ' αυτό 400 παιδιά, ντυμένα στα γαλανόλευκα, αρκετά των οποίων υιοθετούνται από φίλους της Γκάνας, του Ιδρύματός Τσάκου και ναυτικούς του Ομίλου, με κόστος ενός ευρώ ημερησίως.

Οι φορείς καθώς και οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γκάνα όπως π.χ. ο όμιλος Μυτιληναίου και άλλοι, συνδράμουν στη διατήρησή του μαζί με τον Ομιλο Τσάκου.

Οπως διαβάζουμε σχετικά, πρωτεργάτες και ψυχή του Σχολείου είναι τα στελέχη του Ομίλου Ντέμπορα Ελεαζάρ και καπ.  Άλκης Κάππας οικογενειακώς.
 

Η χιακή κοινωνία έχει συμβάλει σημαντικά με εκατοντάδες κιβώτια ρουχισμού και όχι μόνο μέσω του Ομίλου και του Ιδρύματος Τσάκου με ψυχή την κυρία Τούλα Καραμανή.

Εννοείται βεβαίως ότι στο Σχολείο τα παιδιά μετέχουν της ελληνικής παιδείας, κάτι που δεν απουσιάζει και από τους χορούς τους.

Δεν ξέρουμε αν είναι συνηθισμένο Αφρικανοί να χορεύουν... Ποντιακά αλλά σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνεται ότι το κατάφερε και αυτό ο Ομιλος Τσάκου

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 16:03

Με τους φόρους που έχουν να επιβληθεί  στα καπνικά προϊόντα δυστυχώς πλέον δεν προκαλούν έκπληξη οι συνεχείς αναφορές στο αστυνομικό δελτίο για συλλήψεις ατόμων που έχουν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα κ.λ.π.

Μια τέτοια ανακοίνωση έχουμε και σήμερα που αφορά στη σύλληψη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ενός αλλοδαπού ηλικίας 42 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου και κατασχέθηκαν -470- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)