«Σπάσε τη σιωπή – Είμαστε εδώ». Το μήνυμα για κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 25/11/2022 - 13:46

«Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ», είναι το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στελέχη του τμήματος Αστυνομίας Χίου, μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών και την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χίου, μοίρασαν φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για κάθε γυναίκα που είναι θύμα κακοποίησης και ενδοικογενειακής βίας.

«Στόχος της παρουσίας μας είναι να γνωρίζει ο πολίτης ότι υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπου μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο», ανέφερε η Ιωάννα Καμπαδέλη, υπαστυνόμος.

Από την πλευρά της Επιτροπής Ισότητας ο πρόεδρος της Γιώργος Πατεριμός υπογράμμισε ότι όλες οι δράσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των γυναικών που τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία, με την κοινωνιολόγο Μαρία Μονιώδη να τονίζει οτι όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν την ύπαρξη και λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών έτσι ώστε να απευθύνονται για να βοηθηθούν σε κάθε πρόβλημα.

spase_ti_siopi_-_eimaste_edo_to_minyma_gia_kathe_morfis_vias_kata_ton_gynaikon

Σχετικά Άρθρα