Σπουδάστριες ΑΕΝ Μηχανικών: «Κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει όποιο επάγγελμα αγαπά»

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 08/03/2022 - 13:27

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι γυναίκες… μπήκαν στο ναυτικό επάγγελμα, αποδεικνύοντας ότι μπορούν ισότιμα με τους άνδρες να εργαστούν σε κάθε τομέα και επάγγελμα.

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τρεις σπουδάστριες της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, από τις τέσσερις που φοιτούν, μίλησαν για την απόφαση τους να εργαστούν στις μηχανές των πλοίων και να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της γης εφαρμόζοντας στην πράξη την ισότητα.

Η Αφροδίτη Κορεξενού, η Κυριακή - Δέσποινα Πηλιόγλου και η Αλεξάνδρα Ψωφάκη μίλησαν για την επιλογή τους, τα όνειρα και τα ταξίδια τους.

«Πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ για να κάνεις αυτό το επάγγελμα», ανέφερε η Αφροδίτη Κορεξενού που ήδη έχει κάνει και το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της, προσθέτοντας ότι μέσα στο πλοίο δεν την αντιμετώπισε κανένας διαφορετικά από έναν άνδρα μηχανικό.

Αναφορικά με την ειδικότητα του Μηχανικού που επέλεξαν να φοιτήσουν η Κυριακή - Δέσπονα Πηλιόγλου υπογράμμισε τι δεν απαιτείται πια η μυϊκή δύναμη για να εξασκήσεις το ναυτικό επάγγελμα, οπότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο να το ακολουθήσουν οι γυναίκες.

«Η τεχνολογία προοδεύει στις μέρες μας και μια γυναίκα μπορεί το ίδιο να ανταπεξέλθει το ίδιο είτε στη μηχανή είτε στη Γέφυρα», τόνισε η Αλεξάνδρα Ψωφάκη.

«Είμαστε το ίδιο ικανές με τους άνδρες να κάνουμε ότι επάγγελμα θέλουμε και αγαπάμε», υπογράμμισαν και οι τρεις στέλνοντας αυτό το μήνυμα σε κάθε γυναίκα με αφορμή και τη σημερινή ημέρα.

spoydastries_miloyn_gia_tin_isotita_sto._mihanostasio_ton_ploion

Σχετικά Άρθρα