Στ. Κάρμαντζης: Οι εμμονές της αντιπολίτευσης βάζουν στον... πάγο έργα για τη Χίο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/02/2023 - 15:03

«Δεν μας αφήνουν να τρέξουμε - Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πολεμούν τη Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την καταψήφιση μελέτης για τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό Βροντάδου, στην τελευταία συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εμμονή των αντιπολιτεύσεων με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκητης (ΑΟΤΑ) φρενάρει ένα σημαντικό έργο που έχει ανάγκη η περιοχή του Βροντάδου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου η ανάθεση της μελέτης στον ΑΟΤΑ, θα εξοικονομήσει όχι μόνο χρήματα για τον Δήμο αλλά κυρίως ταχύτατους ρυθμούς που θα βοηθήσουν την ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Κάρμαντζης υπογράμμισε ότι για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι ΑΟΤΑ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο με μοναδική αντίθεση τη Χίο που σκοντάφτει στην εμμονή των αντιπολιτεύσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο και η αναφορά του Δ/ντα σύμβουλου του ΑΟΤΑ Αντώνη Ζερβάκη που τόνισε ότι στόχος του είναι ελάφρυνση των δημοτικών υπαλλήλων από μελέτες έργων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ υπογράμμισε ότι τα χρήματα μένουν στην Χίο.

Του ΑΟΤΑ υπεραμύνθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Ξενάκης και Σιδερής Ντομάτας, που υπογράμμισαν ότι την τοπική κοινωνία του Βροντάδου δεν την απασχολήσει η εμμονή των αντιπολιτεύσεων αλλά το έργο που πρέπει να γίνει.

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου τόνισε ότι η Χίος θα αλλάξει μέχρι το 2029, καταλογίζοντας ωστόσο ευθύνες στην αντιπολίτευση για τυχόν καθυστερήσεις έργων μέχρι τον Οκτώβρη του 2023.

«Ο εφιάλτης της απλής αναλογικής θα τελειώσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές και μετά θα μπορέσουμε αν μας εμπιστευτεί ο κόσμος να αλλάξουμε την Χίο» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

oi_emmones_tis_antipoliteysis_vazoyn_ston._pago_erga_gia_ti_hio

Σχετικά Άρθρα