Στα μέσα Μαΐου η δοκιμή για τη λειτουργία του καταδυτηρίου

Επιφυλάξεις από τεχνικούς μεταφέρει ο Γ. Ξενάκης, λόγω του "σάπιου" μηχανοστασίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 28/04/2022 - 14:35

Τις επιφυλάξεις των τεχνικών για το εάν θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η πισίνα του καταδυτηρίου, ακόμη κι αν γίνουν εργασίες που αφορούν στην τοποθέτηση νέων αντλιών, ηλεκτρολογικού πίνακα και φίλτρων, μετέφερε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης.

Ο αντιδήμαρχος επικαλέστηκε τον προβληματισμό που υπάρχει σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μηχανοστάσιο του καταδυτηρίου, λέγοντας ότι βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να διαθέσει μέρος του ποσού που ήδη έχει για το μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου -600.000 ευρώ από τα 800.000 ευρώ που είναι δεσμευμένα από το ΠΔΕ-, προκειμένου να επισκευαστεί πλήρως.

«Το μηχανοστάσιο είναι σάπιο», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι σε αντίθεση με εκείνους που βάλλουν κατά της δημοτικής αρχής, από την πλευρά τους προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το πρώτο «κρας τεστ» για το εάν μπορεί να λειτουργήσει το καταδυτήριο, ώστε να επιστρέψουν στις προπονήσεις τους κ.λ.π. οι αθλητές των ναυταθλητικών σωματείων, αναμένεται να γίνει μετά το πρώτο 10ήμερο του Μάη, αφού στις αρχές του μήνα υπολογίζεται ότι θα σταλούν οι αντλίες, ο νέος πίνακας και τα φίλτρα, τα οποία, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, θα τοποθετηθούν άμεσα, στη συνέχεια θα γεμίσει με 3.000 κ.μ. νερού η πισίνα και θα φανεί αν θα μπορέσει και το μηχανοστάσιο να ανταποκριθεί.

«Ήδη», είπε, «έχει δοθεί εντολή να γίνει μελέτη για το μηχανοστάσιο του καταδυτηρίου».

Παράλληλα σημείωσε ότι θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού τόσο εκτιμούν ότι θα χρειαστούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και στο κυρίως μηχανοστάσιο του «Ιωνικού», το οποίο επίσης έχει σοβαρά προβλήματα.

"Eμείς δεν θέλουμε να κάνουμε μπαλώματα. Θέλουμε να κάνουμε πλήρως λειτουργικό και με θέρμανση το κολυμβητήριο", τόνισε ο ίδιος.

Το έργο της αντικατάστασης των τεντών, κατέληξε ο κύριος Ξενάκης, προχωράει κανονικά, με τον ίδιο να σημειώνει ότι η αποκαθήλωσή τους ανέδειξε και το πόσο αναγκαίο είναι, αφού όπως είπε, η παλιά τέντα «έπεσε σαν χάρτινος πύργος».

Ο κύριος Ξενάκης εκτίμησε ότι τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο κολυμβητήριο, εκτός από το κύριο μηχανοστάσιο, για το οποίο δεν μπορεί να δοθεί προς το παρόν χρονοδιάγραμμα.

 

 

sta_mesa_maioy_kras_test_gia_ti_leitoyrgia_toy_katadytirioy

Σχετικά Άρθρα