Σταμάτης Κάρμαντζης: O φωτισμός του νησιού αλλάζει εποχή

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/08/2022 - 15:08

«Η Χίος περνάει στο σύγχρονο φωτισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης σχετικά με την τελική υπογραφή σύμβασης του έργου για τον ηλεκτροφωτισμό του νησιού μας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Χίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η έναρξη των εργασιών θα φέρει την αλλαγή σε 17.500 δημοτικά φωτιστικά, όπου οι υπαρκτές λάμπες πυρακτώσεως θα αντικατασταθούν από σύγχρονες ενεργειακές λάμπες μορφής led.

Προσθέτοντας ανέφερε ότι χάρη στον καινούριο εξοπλισμό ηλεκτροφωτισμού ο Δήμος θα εξοικονομήσει έως και 500.000 ετησίως έναντι του ενός εκατομμυρίου που δαπανούσε έως και σήμερα, διατέθοντας τα σε νέα έργα για το νησί με μειώσεις στα δημοτικά τέλητων λογαριασμών των δημοτών.

Η ανάδοχος εταιρεία Global Led που θα αναλάβει το έργο θα έχει μία δωδεκαετή συνεργασία με το Δήμο Χίου καθώς και αποκλειστική μέριμνα για την λειτουργικότητα του.

Ο δήμαρχος Χίου τόνισε ότι μέσω του νέου προγράμματος ηλεκτροφωτισμού θα υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα όπου όταν θα καίγεται μία λάμπα ή θα υπάρχει κάποια βλάβη σε αυτή θα υπάρχει απευθείας ενημέρωση του συστήματος και η άμεση αντικατάσταση της μέσα σε 72 ώρες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάστηκαν για τη σύμβαση του έργου, με τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Μανδάλα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, τον Κώστα Παρθενίδη, τον Κώστα Μπουλά, το Νίκο Βορριά, το Γιάννη Χαμέτη από το πόστο των προμηθειών, το Γιώργο Σγούτα και το σύμβουλο του Δήμου Γιάννη Γιάλαρο να δηλώνουν ικανοποιημένοι για το καινούργιο βήμα στην αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και έτοιμοι να το υποδεχτούν και να εργαστούν για αυτό.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο ανάδοχος της εταιρείας που δόθηκε το έργο μέσω διεθνή διαγωνισμού, διδάκτωρ Μηχανικός Ταρέκ Αλ Γκιζάουι υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του έργου και την αφοσίωση του σε αυτό.

ilektrofotismos_perasame_apo_to_orama_stin_ylopoiisi

Σχετικά Άρθρα