Στη Γ.Γ. Υδάτων η απόφαση για να λειτουργήσει το Φράγμα Κατράρη και ως υδρευτικό

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την παράδοσή του στη ΔΕΥΑΧ, που ερευνά την εγκατάσταση ταχυδιυλιστηρίου
Παρ, 06/02/2015 - 15:43

Στις τελικές λεπτομέρειες βρίσκονται οι τεχνικές υπηρεσίες τη Περιφερειακής Ενότητας με τη ΔΕΥΑΧ για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης του Φράγματος Κατράρη.

Το εάν το νερό του θα χρησιμοποιηθεί για αρδευτική ή για υδρευτική χρήση ή και τα δύο αρμόδια να απαντήσει είναι η Γενική Γραμματεία Υδάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισήμανε σε δηλώσεις του στην «Α» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Απόστολος Τζιώτης, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί στην Περιφέρεια, γι'αυτό το θέμα .

Προς το παρόν και με βάση τα ισχύοντα το έργο εφόσον παραληφθεί από τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης, αυτή οφείλει να το χρησιμοποιήσει για 5 χρόνια ως αρδευτικό. Ωστόσο το συγκεκριμένο πλαίσιο μπορεί να αλλάξει εφόσον η Γενική Γραμματεία Υδάτων αναγνωρίσει ότι το παρεχόμενο νερό,  επεξεργασμένο από το ταχυδιυλιστήριο, που ήδη ερευνά για να εγκαταστήσει στον Κατράρη η ΔΕΥΑΧ, μπορεί να είναι καλύτερης ποιότητας από αυτό που θα παρέχεται σε διαφορετική περίπτωση ως υδρευτικό από τις υφάλμυρες γεωτρήσεις της περιοχής.

Ως ενισχυτικό αυτής της προσπάθειας ενδέχεται να αποδειχθεί το γεγονός ότι θα επανεξεταστούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου, οι οποίοι έληξαν το Νοέμβρη του 2014, με τη συμπλήρωση της 10ετίας.

«Ίσως έτσι καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε μέρος του νερού του φράγματος και για υδρευτική χρήση», κατέληξε ο κ. Τζιώτης.

Σχετικά Άρθρα