Χίος, Πέμπτη 23 Μαΐου

Στη νέα ψηφιακή εποχή Μουσεία και Μνημεία της Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 02/04/2019 - 14:44

Σε νέα εποχή μπαίνουν μνημεία και μουσεία της Χίου, καθώς εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, 12 έργα Ψηφιακού Πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αφορούν στην υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών, για την ανάδειξη πολιτιστικών πόρων των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με χρήση νέων τεχνολογιών για την Χίο.

«Πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στα μουσεία», ανέφερε η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Όλγα Βάσση, συμπληρώνοντας ότι με αυτό το πρόγραμμα, μπαίνουμε στη νέα εποχή με τις ψηφιακές εφαρμογές.

Τα μνημεία τα οποία θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, είναι τα Οθωμανικά λουτρά, με ψηφιακή περιήγηση, η Νέα Μονή με διαδραστικό χάρτη πληροφοριών, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο Χίου.

Πλήρη παρουσίαση του προγράμματος, θα γίνει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μάιου στο χώρο της Σκοτεινής Φυλακής.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/05/2019 - 11:08

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου και τα παιδιά της ευχαριστούν θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Open House 2019, των παιδιών  , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου στο παιδικό χωριό στο Αίπος.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, "η ανταπόκριση του Κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική, όπως συγκινητική ήταν και η αγάπη που εισέπραξαν τα παιδιά μας".

Επίσης, ευχαριστούν από καρδιάς τους χορηγούς  για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους.

"Ευχόμαστε να σας  έχουμε όλους δίπλα  μας και να μας στηρίζετε, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, καθώς οι ανάγκες, ανατροφής και φροντίδας των παιδιών μας, είναι πραγματικά τεράστιες. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι το αποτέλεσμα της αγάπης, κυρίως του απλού κόσμου στον οποίο στηριζόμαστε καθώς δεν λαμβάνουμε κρατικά ή ευρωπαϊκά χρήματα. Είναι αποτέλεσμα των δικών σας και των δικών μας θυσιών στην προσπάθειά μας να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.", καταλήγει η ανακοίνωση.