Στην 1η δεκάδα των δύσκολων λιμανιών η Χίος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ AΤTICA GROUP, Δ. ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 20/05/2022 - 15:15
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το λιμάνι της Χίου είναι μέσα στην 1η δεκάδα των δύσκολων λιμανιών που προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής, σύμφωνα και με το Διονύση Θεοδωράτο, Δ/ντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης της Attica Group, ο οποίος σήμερα το πρωί μίλησε στο Ράδιο «Αλήθεια» εξηγώντας και τους λόγους που το «Νήσος Σάμος» παραμένει στο λιμάνι μας, παρόλο που ο έλεγχος σ’ αυτό ολοκληρώθηκε και διαθέτει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.

Όπως είπε, το πλοίο εξακολουθεί να είναι στο λιμάνι, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες,  υπό τον κίνδυνο να παρασυρθεί στα αβαθή, μιας και οι άνεμοι είναι πλευρικοί και μπορεί να επηρεάσουν την κίνησή του, λόγω του ότι χθες στην προσπάθεια να δέσει έριξε μεγάλο μέρος της άγκυράς του.

Ο κος Θεοδωράτος επεσήμανε ότι τα προβλήματα του λιμανιού της Χίου, όπως και άλλων λιμανιών, έχουν πολλές φορές αναφερθεί και από τους πλοιάρχους αρμοδίως. Από εκεί και πέρα είναι επιτακτική ανάγκη, η πολιτεία να βελτιώσει τις λιμενικές υποδομές στη χώρα, όπως το πράττει στην στεριά κατασκευάζοντας οδικούς άξονες κ.λπ.

Αναφορικά με το λιμάνι των Μεστών, σημείωσε ότι είναι καλύτερο από εκείνο της Χίου, όμως για την προσέγγιση σ’αυτό ή όχι των πλοίων δεν θα αποφασίσει η εταιρεία αλλά η τοπική κοινωνία.

Ο κύριοςος Θεοδωράτος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε από χθες το πρωί η εταιρεία για τους επιβάτες που λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε «εγκλωβίστηκαν» στο Νήσος Σάμος, λέγοντας ότι καλύφθηκαν τα γεύματά τους και δόθηκε καμπίνα σε όσους δεν είχαν ενώ όσοι ήθελαν μπόρεσαν να φύγουν και με το «Νήσος Ρόδος» από τα Μεστά.

Θερινά δρομολόγια: Κάντο όπως πέρσι

Σύμφωνα με το Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης της Attica Group τα πλάνα της εταιρείας για τα θερινά δρομολόγια δεν προβλέπουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Από τις 6 Ιουνίου θα γίνουν γνωστά και τα πρόσθετα δρομολόγια, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει και ημερήσια δρομολόγια πλοίων στη Χίο, αλλά και τη σύνδεση του Πειραιά με τις δυτικές πύλες, σε Μεστά και Σίγρι.

Κατηγορηματικά ο κος Θεοδωράτος απέκλεισε το ενδεχόμενο σύνδεσης με το Βόλο (πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου), αλλά και με τη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα