Χίος, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Στην Απλωταριά ένας ακόμη απινιδωτής από τον Δήμο Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 24/04/2019 - 13:23

Τον… δικό της απινιδωτή απέκτησε η Απλωταριά καθώς το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης συνδέθηκε και είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη.

Πρόκειται για έναν από τους 10 συνολικά που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Χίου, σε κεντρικά σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Παρουσία της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρίας Αμπαζή ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ και εντεταλμένος για θέματα υγείας Γιάννης Γεωργιάδης, παρουσίασαν τον απινιδωτή, που βρίσκεται στο κέντρο της οδού Απλωταριάς στο βιβλιοπωλείο «Πάπυρος» τονίζοντας ότι  « με την τοποθέτηση και λειτουργία του εμπλουτίζεται το δίκτυο των απινιδωτών».

Η χρήση του είναι σχετικά απλή με τον Μανώλη Βουρνού να τονίζει ότι θα γίνουν και σχετικά σεμινάρια τόσο σε μέλη του εμπορικού συλλόγου όσο και σε όποιον πολίτη ενδιαφέρεται προκειμένου να μπορεί να προσφέρει τις  πρώτες βοήθειες.

«Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει καιρό πριν τόνισε η Βικτωρία Αμπαζή που κάλεσε τα μέλη του εμπορικού συλλόγου να παρακολούθησαν τα σχετικά σεμινάρια  που θα γίνουν.

«Έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος των περιοχών της Χίου και θα συνεχίσουμε», ανέφερε ο Γιάννης Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι στην κατάλληλη στιγμή μπορεί να σώσει μια ζωή.

Κλειδιά του απινιδωτή της Απλωταριάς θα υπάρχουν στον «Πάπυρο», στο «Candio» και στο «ΟΖ».

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/09/2019 - 16:33

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος με ανακοίνωση του επεκτείνεται και πέραν της δολοφονίας των ζώων με φόλες, αναρωτιέται ποιοί πουλάνε τα δηλητήρια.

Η Αστυνομία μήπως γνωρίζει τέτοια καταστήματα;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού: 

"Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σοκαρισμένος από όσο συνέβησαν στη Νότια Χίο, καταδικάζει τη δολοφονία 25 και ίσως περισσότερων κυνηγετικών σκύλων!

Μέχρι σήμερα, ερχόμασταν αντιμέτωποι καθημερινά με την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με αυτό τον τρόπο.

Από προχθές, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, και το θράσος περισσεύει!

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνει αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που πωλούν δηλητήρια παρανόμως. Η πρασιγκουρίνη και το υδροκυάνιο είναι υλικά απαγορευμένα προς πώληση, κι όμως έχουν πεθάνει σκυλιά από αυτά.

Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000ευρώ).  

Λυπόμαστε θερμά για την απώλεια όλων αυτών των σκύλων κι ελπίζουμε να μην δούμε ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί, ότι ο Σύλλογος μπορεί να του προσφέρει βοήθεια."