Στην δικαιοσύνη κατά του ΔΕΔΔΗΕ οι κάτοικοι της πλατείας «Πούλου» Βροντάδου

"ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ" ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 24/05/2021 - 14:01

Στην δικαιοσύνη ετοιμάζονται να καταφύγουν οι κάτοικοι της περιοχής «Πούλου» στον Βροντάδο, καθώς η πρόθεση του ΔΕΔΔΕΗ για την δημιουργία υποσταθμού στην περιοχή πυροδότησε την αντίδραση τους.

Οι κάτοικοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση ζητώντας την μετεγκατάσταση του υποσταθμού λίγα μέτρα μακρύτερα από την πλατεία στην οποία όπως ανέφεραν «παίζουν τα παιδιά τους».

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση όταν ξεκίνησαν τα έργα για το τι πρόκειται να γίνει όταν ξαφνικά είδαμε δυο τεράστιες κολώνες ενώ εμείς νομίζαμε ότι μέχρι τώρα οι εργασίες αφορούσαν την υπογειοποίηση καλωδίων», ανέφεραν, υπογραμμίζοντας ότι θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα οι κάτοικοι τόνισαν ότι η εγκατάσταση του υποσταθμού στο συγκεκριμένο σημείο πέρα του ότι υποβαθμίζει την περιοχή, δημιουργεί και ζητήματα οδικής ασφάλειας, καθώς ελαττώνει την ορατότητα σε ένα σημείο όπου συναντιούνται τρεις δρόμοι που εξυπηρετούν όλη την κίνηση για την Βόρεια Χίο.

Την στήριξη του στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών» και πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας, υπογραμμίζοντας ότι θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας την παρέμβαση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου μιας και δεν έχει δοθεί καμία άδεια για την τοποθέτηση του υποσταθμού σε δημοτικό χώρο.

 

sti_dikaiosyni_kata_toy_deddie_oi_katoikoi

Σχετικά Άρθρα