Στην επιτροπή για τις λατομικές ζώνες οι Καρούσοι

Ναι από το Πιτυός αλλά με ανταλλάγματα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/07/2022 - 11:18

Την πρόθεση τους να μην επιτρέψουν την δημιουργία λατομείου στις Καρυές, μετέφεραν για μια ακόμη φορά κάτοικοι του οικισμού στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.

Αντιπροσωπεία κατοίκων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου προκειμένου να καταθέσουν τις αντιρρήσεις και τα επιχειρήματα τους στην επιτροπή για την εξέταση λατομικών ζωνών που βρίσκεται στη Χίο για το επομένο διήμερο.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει λατομείο στις Καρυές, δίπλα σε ιστορικά μνημεία σε ένα οικισμό που είχε λατομείο για 40 χρόνια», ανάφερε ο Χρήστος Ανδριώτης, προσθέτοντας ότι η έκταση που είναι υποψήφια για λατομική ζώνη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Οι κάτοικοι συνομίλησαν και με τον κ. Μουτζούρη που υπογράμμισε ότι η επιτροπή θα εξετάσει τα επιχειρήματα και θα αποφασίσει.

Την ίδια θέση μετέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής που υπογράμμισε ότι η επιτροπή θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί, ενώ στην συνεδρίαση παρέστει και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πιτυούς, Μιχάλης Φυτούσης, που μετέφερε την σύμφωνη γνώμη του οικισμού για την δημιουργία λατομείου στην θέση «Τράχωνας».

«Εμείς ως τοπικό συμβούλιο δεν έχουμε αντίρρηση αρκεί να έχουμε τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλέπει ο νομός και ειδικότερα το 5% επί των εσόδων», υπογράμμισε ο κ. Φυτούσης.

stin_epitropi_gia_tis_latomikes_zones_xana_oi_karoysoi

Σχετικά Άρθρα