Στην Ιερά Μητρόπολη Χίου ο Ελπιδοφόρος Αμερικής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 08/09/2021 - 13:08

Στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, την ημέρα εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, συνλειτούργησαν σήμερα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Μητροπολίτης Χίου στην ομιλία του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ρόλο των χιωτών ναυτικών στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ του δώρισε στη συνέχεια βιβλία και συγκεκριμένα την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χίου καθώς και το έργο της Αθηνάς Ζαχαρού - Λουτράρη για τον Κων/νο Κανελλάκη, αφού όπως τόνισε τα βιβλία έχουν για εκείνον τη μεγαλύτερη αξία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο πώς διατηρείται ζωντανός ο Ελληνισμός στην Αμερική και τη συμβολή της Εκκλησίας στο να ακμάζει και να πορεύεται με αξίες μέσα στα χρόνια, ενώ δώρισε στον Μητροπολίτη Χίου ένα εγκόλπιο ζητώντας του να το φοράει στο στήθος του και να προσεύχεται για τους Έλληνες που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα και στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μετέβη στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως στον Βροντάδο.

Σχετικά Άρθρα