Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των εμπρηστών του φορτηγού ΙΧ στον Βροντάδο

Σάβ, 03/02/2024 - 18:06

Σκηνές φαρ - ουέστ, έβλεπαν πολλές... ταινίες ή άγνοια κινδύνου;

Όποια και αν είναι η εξήγηση έμπλεξαν τόσο ο δράστης όσο και ο συνεργός εγκληματικής ενέργειας, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα 30 προς 31/01/24 στον Βροντάδο.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη συνεργείου οχημάτων, που πέταξε ένα εμπρηστικό μηχανισμό σε καρότσα φορτηγού και εξαφανίστηκε. Το φορτηγό ήταν σταματημένο λίγο πιό πάνω από την πλατεία Πούλου στον Βροντάδο. Ο μηχανισμός εξεράγη και η φωτιά που προξένησε μικρή ζημιά στην καρότσα του φορτηγού σβήστηκε από τον ιδιοκτήτη του και περιοίκους.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που συνεργάστηκαν στην έρευνα και την επομένη στο γραφείο της Εισαγγελέως βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και ο συνεργός του. Από την εξήγηση που έδωσε ο δράστης, το θύμα του χρωστούσε λεφτά και αποφάσισε να τον "τιμωρήσει" με αυτό τον τρόπο!!! Ο συνεργός του ήταν σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγός ΤΑΧΙ, που τον μίσθωσε για ρίξει στο θύμα τον εμπρηστικό μηχανισμό, για τον οποίο χρησιμοποίησε βαρελότο του Πάσχα, που το τύλιξε σε πλαστικό μπουκάλι με καύσιλη ύλη.

Ανεξάρτητα από τα κίνητρα και την σοβαρότητα της ενέργειας, με βάση τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, η πράξη είναι σοβαρότατη και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες τόσο ο δράστης όσο και ο συνεργός, που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, αλλά η δίκη τους ορίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2024 λόγω αποχής των Δικηγόρων.

Με αφορμή το πρωτοφανές αυτό συμβάν από το Σωματείο ΤΑΧΙ - αγοραίων ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Σχετικά με πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στη Χίο δηλώνουμε ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας. Διαπιστώνουμε ότι έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος και μισθώνει ταξί στη Χίο χωρίς έλεγχο. Έχουμε απευθυνθεί στις κρατικές υπηρεσίας (ΙΚΑ, Επιθεώρηση εργασίας) και έχουμε ζητήσει ελέγχους. Οι επαγγελματίες της Χίου δεν έχουμε καμία σχέση με έκνομες ενέργειες. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί παλαιότερα από μη επαγγελματία με την μεταφορά μεταναστών κατά την άφιξη τους."

Σχετικά Άρθρα