Στης ακρίβειας τον καιρό…οι τρίτεκνοι στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV

Σάβ, 03/02/2024 - 10:32

Αριθμούν περίπου 2000 οικογένειες στο νησί μας. Αυτή, ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη τους συνέντευξη από τότε που ιδρύθηκε στη Χίο ο Σύλλογός τους, είναι όμως εκείνη που μπορεί να μας φέρει κοντά στο χτυποκάρδι της ελληνικής οικογένειας, όταν μπαίνει στο σούπερ - μάρκετ, τον κίνδυνο «καρδιακού επεισοδίου» στο ταμείο…

Την εποχή που οι 30άρηδες, 40άρηδες, όσοι δεν έχουν ήδη πάρει το δρόμο της ξενιτειάς για να βρουν δουλειά,  επιστρέφουν στο πατρικό τους γιατί δεν μπορούν να θρέψουν τον εαυτό τους, πώς διαβιεί μια 5μελής οικογένεια με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά;

Ο Πρόεδρος Αργύρης Γιαμάς και η Ταμίας Βάσω Καρυπιάδου-Φουσφούκα, του Δ.Σ. των Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενιεών Χίου "Παναγία Νεαμονήτισσα", φιλοξενούνται τη Δευτέρα 8 & 12 μ.μ. (και σε επανάληψη την Τρίτη στις 4 μ.μ.) στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι», για να μιλήσουν στην Ευγενία Κώττη για όσα απασχολούν τη μέση ελληνική οικογένεια. Η οποία φυσικά και δεν είναι τρίτεκνη!

Επειδή τίποτα δεν είναι το ίδιο όπως μία διετία πριν, οπότε και έδωσαν ως Σύλλογος την τελευταία τους συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ, καλούνται να μιλήσουν στην αρχή της νέας χρονιάς, γι' αυτά που θεωρούνται «ταπεινά». Τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ… Την  αγωνία να προσφέρουν στην 5μελή οικογένειά τους, τα απολύτως αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι, την εκπαίδευση, την περίθαλψη, τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού τους. Πόσα άλλαξαν μέσα σε μόλις δύο χρόνια; Οι μισθοί ελάχιστα, οι τιμές των προϊόντων, της ενέργειας, τα ενοίκια κ.λπ., εφιαλτικά!

Σε μια εποχή που το δημογραφικό ήλθε και πάλι στο προσκήνιο, με τρόπο εκρηκτικό, για να μας θυμίσει ότι δεν γεννάμε…

Ως χώρα, ως πληθυσμός, γερνάμε και δεν γεννάμε. Μια συζήτηση που ξεκινάει από τις τιμές των προϊόντων στα ράφια για να φτάσει στους πραγματικούς κινδύνους για το μέλλον της οικογένειας, που δεν έχουν να κάνουν με τη σύνθεση του ζευγαριού. Αλλά είναι ο εξής ένας! Να αποφασίσουν συνειδητά να μην φέρουν στον κόσμο παιδί γιατί δεν μπορούν να το ζήσουν.

Στο βάθος, κυριαρχεί, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή…

Σχετικά Άρθρα