Στις αρχές του 2022 θα δημοπρατηθεί το έργο στο ΡΕΞ

Μέχρι το τέλος του χρόνου η μελέτη, σύμφωνα με σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο υπό το Δήμαρχο με τους μελετητές
Πέμ, 23/09/2021 - 16:47

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για το ΡΕΞ ώστε στις αρχές του 2022 να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Το παραπάνω επισημάνθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης με τον αρχιτέκτονα κ. Ιωάννη Κίζη, ο οποίος προΐσταται του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει την παράδοση της πλήρους μελέτης για το REX.

Λεπτομέρειες αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Χίου που ακολουθεί:

«Η εν λόγω μελέτη θα ανταποκρίνεται σε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να προχωρήσουν ακάθεκτα οι διαδικασίες για την εύρυθμη πορεία του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού κτηρίου για το νησί μας.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη και της Ειδικής Συνεργάτιδας του Δημάρχου κ. Άννας Μπενέτου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τη μελέτη η οποία αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, με τη δημοπράτηση να ακολουθεί στις αρχές της νέας χρονιάς.

Έτσι, έπειτα από πολλές περιπέτειες το πολύπαθο έργο θα πάρει και αυτό το δρόμο του για να παραδοθεί στο λαό της Χίου αποκατεστημένο και άρτιο, έχοντας ολοκληρωμένες τις εργασίες της στερέωσης του κτηρίου αλλά και της ανάδειξης και ένταξής του ως σύγχρονου κινηματοθεάτρου στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν δεσμευτεί για το REX προκειμένου να γίνει πάλι ένα σημείο αναφοράς για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.»

Σχετικά Άρθρα