Χίος, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Στις Βρυξέλλες 3 μέλη της Παγχιακής Επιτροπής

Σήμερα η εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 27/03/2017 - 12:03
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τριμελής αντιπροσωπεία της Παγχιακής Επιτροπής, αποτελούμενη από τους Γιάννη Σιδεράτο, Γιώργο Αγιογιωργούση και Σίμο Παπαλεωνίδα, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην Ευρωβουλή και έχει οργανωθεί με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στα νησιά του Αιγαίου.

Σ’ αυτήν θα μιλήσουν επίσης εκπρόσωποι Κινήσεων Πολιτών από Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ειδομένη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση – ενημέρωση της Παγχιακής Επιτροπής θα κινηθεί σε τρεις άξονες, εκείνους της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στα νησιά,  των κοινωνικών – ανθρωπιστικών διαστάσεων του προσφυγικού μεταναστευτικού και των προβλημάτων της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας σε συνάρτηση με της ευθύνες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το ομογενειακό στοιχεία, θα γίνει σειρά κι άλλων επαφών, για τις διαστάσεις του προσφυγικού - μεταναστευτικού στο νησί μας.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο "Α" ο Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, στόχος είναι να βρεθούν στο προσκήνιο οι πολίτες, σε μια περίοδο μάλιστα που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον εν' όψει των κινήσεων που γίνονται για εφαρμογή του "Δουβλίνο 3" με ορατό το ενδεχόμενο να επιστραφούν στην Ελλάδα μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας για αύξηση των ροών και την πρόσφατη δήλωση Μουζάλα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλους μετανάστες και πρόσφυγες.

Μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου στην Γερμανία δεν αποκλείεται για επικοινωνιακούς σκοπούς να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα μετανάστες.

Η σημερινή εκδήλωση - όπως είπε - θα μεταδοθεί ζωντανά στο notismarias.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/09/2019 - 15:33

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

«Η Κυβέρνηση και ειδικότερα ο αρμόδιος υπουργός επιτίθενται στο συνδικαλιστικό δικαίωμα της Απεργίας προκειμένου να «φακελώσουν», υποστήριξε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Μάρκος Σκούφαλος, σε συνέντευξη τύπου, ρίχνοντας «πυρά» και στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο λέγοντας ότι πρόκειται για «συνδικαλιστική μαφία».

24ori_apergia_tin_triti_24_septemvrioy_2019_apo_tin_adedy