Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Στο Ιωνικό Κολυμβητήριο η μεγάλη "γιορτή" του γυναικείου Ναυταθλητισμού

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 15/02/2019 - 15:35

Μια μεγάλη αθλητική γιορτή, ξεκινά σήμερα στην Χίο καθώς στο Ιωνικό Κολυμβητήριο φιλοξενείται για δυο μέρες το final four γυναικών.

Παράγοντες του ναυταθλητισμού, προπονητές, αθλήτριες αλλά και πολιτικοί παράγοντες της Χίου ζήτησαν, σε συνέντευξη τύπου, την παρουσία του φίλαθλου κοινού στις εξέδρες του Ιωνικού Κολυμβητηρίου.

Κοινή διαπίστωση όλων η μεγάλη ναυταθλητική παράδοση της Χίου που τροφοδοτεί με σημαντικούς παίχτες τις κορυφαίες ομάδες πόλο.

Την μεγάλη ναυταθλητική οικογένεια που βρίσκεται στο νησί μας καλωσόρισαν από την πλευρά των συνδιοργανωτών ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Καμπούρης, ο εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου, Παντελής Μπουγδάνος και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξενάκης.

«Η περιφέρεια από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε αυτές τις διοργανώσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Χριστιάνας Καλογήρου Παντελής Μπουγδάνος, συμπληρώνοντας ότι η Χίος είναι η κοιτίδα του ναυταθλητισμού.

«Θέλουμε τα μεγάλα ναυταθλητικά γεγονότα να γίνονται εδώ και εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια», τόνισε ο κ. Μπουγδάνος, συμπληρώνοντας ότι εντάχτηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  Βορείου Αιγαίου η ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου.

Στην αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Μανώλης  Βουρνούς που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

«Η Χίος έχει ανοίξει την αγκαλιά της για όλους και χαιρόμαστε πολύ που βρίσκεστε εδώ», ανέφερε ο κ.Βουρνούς χαρακτηρίζοντας ύλη αυτή την διοργάνωση γιορτή αλλά και πρόκληση.
«Έχουμε δουλέψει πολύ όλοι μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Νομικό Πρόσωπου του Δήμου Χίου έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου», πρόσθεσε ο δήμαρχος Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016