Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Στο Υπουργείο Μεταφορών η "καυτή πατάτα" για τις εξετάσεις οδήγησης στη Χίο

Ανάστατοι οι εκπαιδευτές οδήγησης τα.... είπαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 22/02/2019 - 14:41

Έντονα διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτές οδήγησης, που το μεσημέρι είχαν νέα συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, απαιτώντας να ξεκινήσουν οι διακοπείσες εδώ και 5 μήνες εξετάσεις οδήγησης.

Όπως σημείωσε ο Παντελής Κουνιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Βορείου Αιγαίου, το νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές στον τρόπο εξετάσεων, ψηφίστηκε από τη Βουλή, αποτελεί νόμο του κράτους, οπότε πρέπει να λήξει η ομηρία εκπαιδευτών και υποψηφίων οδηγών, κάτι που έχει γίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Βορείου Αιγαίου και ειδικά στη Χίο.

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι αφού οι εξεταστές από τις αρχές του Γενάρη έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους έπρεπε να είχαν γίνει κινήσεις προς το υπουργείο Μεταφορών για να δοθεί λύση.

Από την Περιφέρεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, επεσήμανε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε προσπάθειες δια της πειθούς να επιστρέψουν οι εξεταστές στο έργο τους, κάτι που έφερε αποτέλεσμα στη Λέσβο (επέστρεψαν 4 εξεταστές) και στη Σάμο (με την επιστροφή 7), όχι όμως και στη Χίο.

Έτσι από τις 19 Φεβρουαρίου, όπως είπε, ο κύβος ερρίφθη και η Περιφέρεια ενημέρωσε το υπουργείο Μεταφορών ότι έχει στη διαθεσή της μόνο τους παραπάνω 12 εξεταστές στα δύο νησιά, οπότε είναι θέμα υπουργείου να δει πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο νησί μας.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι η διαδικασία από μεριάς υπουργείου θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα -μίλησε για 4 με 5 μήνες- υποστηρίζοντας ότι γι' αυτό το λόγο όλο το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να βρει συναινετική λύση.

Όσον αφορά τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, ο κ. Κουνιάδης σημείωσε ότι έχει δοθεί παράταση εφαρμογής του μέχρι και τον Αύγουστο, θεωρώντας ότι ακόμη και τότε η Ελληνική πολιτεία δεν θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει τα νέα μέτρα, όπως για παράδειγμα εξέταση των υποψηφίων με καταγραφή τους από κάμερες εντός των αυτοκινήτων

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.