Στόχος μας η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών

Η απάντηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου στα γραφόμενα από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Πέμ, 27/10/2016 - 16:15

Ζητούμενο για τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών και η απάντηση στα ερωτήματα που έθεταν για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το προσφυγικό στο νησί μας (αναφορικά με ζητήματα δημόσιας υγείας), εξήγησε σήμερα από το Ράδιο «Α»  Πρόεδρος του Συλλόγου, Θανάσης Καρτάλης, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής που αμφέβαλε για την ορθότητα των λεγομένων του, επισήμανε ότι δεν πρόκειται καν για επιστημονικό φορέα.

«Ακόμα και συνάδελφοι παιδίατροι δεν γνώριζαν ποια είναι αυτή η Ένωση», ανέφερε ο Θανάσης Καρτάλης και σημείωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. που ασχολήθηκε χθες με το θέμα παραμένει στη γραμμή της υπεύθυνης ενημέρωσης, γι’ αυτό και προγραμματίζεται στο τέλος του Νοέμβρη ημερίδα από το ΚΕΛΠΝΟ στο νησί μας.

Όσο για το επίμαχο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων – μεταναστών,σημείωσε ότι από την ενημέρωση που έχει ο σύλλογος από το ΚΕΛΠΝΟ έχουν γίνει εμβολιασμοί σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά όχι απόλυτα ικανοποιητικό.

Ειδικά, τέλος, για τον τόπο εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, που έχει εγείρει τις όποιες αντιρρήσεις από μερίδα γονέων, τόνισε ότι και για τους ίδιους τους πρόσφυγες που μένουν στη ΒΙΑΛ, προκειμένου να μην ανησυχούν για τη μεταφορά των παιδιών τους, είναι καλύτερο οι δομές εκπαίδευσης να δημιουργηθούν εντός του Κέντρου.

Σχετικά Άρθρα