Στον Ταξιάρχη Μεστών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 27/08/2021 - 06:05

Τον Ταξιάρχη Μεστών θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων προσκυνημάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης του στο νησί μας την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως είχε επισημάνει η Αλήθεια από τις 31 Ιουλίου 2021, το ταξίδι αυτό έχει σχέση με πρόσκληση Ομογενούς από την Μ. Διδύμα, εκ των ευεργετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που απηύθηνε την σχετική πρόσκληση, που αποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Λεπτομέρειες της επίσκεψης, ακόμα και αν έχει ιδιωτικό χαρακτήρα αναμένονται από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ι. Μητρόπολη Χίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, κατά κόσμον Ιωάννης Λαμπρυνιάδης, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1967 στο Μακροχώρι Κωνσταντινουπόλεως.

Φοίτησε στο Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 1991.

Το 1993 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Το 1994 χειροτονήθηκε Διάκονος στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και εν συνεχεία διορίσθηκε Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου. Το 1995 ανέλαβε καθήκοντα Υπογραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Το 1996-7 φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.

Δίδαξε για ένα εξάμηνο το 2004 στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου σταυρού Βοστώνης ως επισκέπτης καθηγητής. Τον Μάρτιο του 2005 ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ανέλαβε τη θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Εξελέγη ομόφωνα το 2009 Αναπληρωτής Καθηγητής Συμβολικής και Διορθόδοξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, στη Θεολογικής Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Μάρτιο του 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης και τον Αύγουστο του ίδιου έτους ορίστηκε καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας της Χάλκης.

Το 2018 στον ίδιο χώρο όπου στεγάζεται η ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης συνεδρίασαν οι καθηγητές του Τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να εκλέξουν τον κ. Ελπιδοφόρο τακτικό καθηγητή.

11 Μαϊου του 2019 ο Σεβασμιώτατος Ελπιδοφόρος εξελέγη ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

 

Σχετικά Άρθρα