Στόπ! Για τα Οθωμανικά Λουτρά κάντε... κύκλο

Να ανοίξει ο δρόμος. Κάτοικοι και τουρίστες ταλαιπωρούνται.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 24/06/2019 - 06:59

 Στο στενό δρομάκι που οδηγεί στα Οθωμανικά Λουτρά του Κάστρου, πολύ κοντά στα Λουτρά στη στροφή πριν την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου, στα μέσα του Δεκέμβρη που μας πέρασε ένας ετοιμόρροπος τοίχος, ενός παλιού ακατοίκητου σπιτιού κατέρρευσε και οι πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα.

Αφού πέντε μήνες μετά (το Μάϊο) δεν είχε γίνει καμία κίνηση καθαρισμού, στήριξης του κτίσματος και τακτοποίησης του χώρου και της ζημιάς από το Δήμο ή άλλη κατάλληλη Υπηρεσία, ο Σύλλογος του Φρουρίου ''ο Άγιος Γεώργιος'' και οι κάτοικοι της περιοχής υπέγραψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα έγραφο με αίτημα την επίλυση και αποκατάσταση του προβλήματος.

Τότε ο Δήμος Χίου αντί να στείλει να μαζέψουν τα μπάζα από το δρόμο και να στηρίξει το κτίσμα, έφραξε τη δίοδο με μια σταθερή και μόνιμη μεταλλική κατασκευή σαν παραβάν.

Από το Μάϊο μέχρι τώρα, Ιούνιο μήνα σχεδόν τελειωμένο, δεν έχει γίνει καμία άλλη κίνηση και η γειτονιά είναι χωρισμένη στα δυο σαν τη Λεμεσό, όπως δήλωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φρουρίου ''ο Άγιος Γεώργιος'' Τάσος Βουδούρης και η Γιασεμί Μονιού από την Εθελοντική Ομάδα Κάστρου και το Σύλλογο, σε σχετική τους συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

Ζητούν τι άλλο;!...To αυτονόητο! ''Να ανοίξει ο δρόμος''! Άμεσα! Να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται μέσα στη γειτονιά όπως πριν κι όχι να κάνει ''αδιαφόρετους'' κι ατελείωτους κύκλους και παρακάμψεις.

Προς το παρόν ο Δήμος απάντησε όπως μας είπαν η Γιασεμί Μονιού κι ο Τάσος Βουδούρης, ότι δεν αφήνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία να γίνουν άλλες ενέργειες και το πράγμα καθυστερεί ενώ ο κόσμος της περιοχής ταλαιπωρείται και διαμαρτύρεται.

Τι θα γίνει; Τώρα που διανύουμε την Καλοκαιρινή περίοδο, περνούν από κει κάθε μέρα Τουρίστες, κρατούν τους χάρτες και τους Τουριστικούς οδηγούς που τους κατευθύνουν, φτάνουν στο στενό που μεταμορφώθηκε σε αδιέξοδο και νομίζοντας ότι το μεταλλικό φράγμα είναι πόρτα, προσπαθούν να την ανοίξουν για να πάνε στον Αρχαιολογικό χώρο με τα Οθωμανικά Λουτρά...

Τι πράγματα είναι αυτά;! Να ανοίξει ο δρόμος. 

Σχετικά Άρθρα