Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Στόπ! Για τα Οθωμανικά Λουτρά κάντε... κύκλο

Να ανοίξει ο δρόμος. Κάτοικοι και τουρίστες ταλαιπωρούνται.
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 24/06/2019 - 06:59

 Στο στενό δρομάκι που οδηγεί στα Οθωμανικά Λουτρά του Κάστρου, πολύ κοντά στα Λουτρά στη στροφή πριν την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου, στα μέσα του Δεκέμβρη που μας πέρασε ένας ετοιμόρροπος τοίχος, ενός παλιού ακατοίκητου σπιτιού κατέρρευσε και οι πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα.

Αφού πέντε μήνες μετά (το Μάϊο) δεν είχε γίνει καμία κίνηση καθαρισμού, στήριξης του κτίσματος και τακτοποίησης του χώρου και της ζημιάς από το Δήμο ή άλλη κατάλληλη Υπηρεσία, ο Σύλλογος του Φρουρίου ''ο Άγιος Γεώργιος'' και οι κάτοικοι της περιοχής υπέγραψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα έγραφο με αίτημα την επίλυση και αποκατάσταση του προβλήματος.

Τότε ο Δήμος Χίου αντί να στείλει να μαζέψουν τα μπάζα από το δρόμο και να στηρίξει το κτίσμα, έφραξε τη δίοδο με μια σταθερή και μόνιμη μεταλλική κατασκευή σαν παραβάν.

Από το Μάϊο μέχρι τώρα, Ιούνιο μήνα σχεδόν τελειωμένο, δεν έχει γίνει καμία άλλη κίνηση και η γειτονιά είναι χωρισμένη στα δυο σαν τη Λεμεσό, όπως δήλωσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φρουρίου ''ο Άγιος Γεώργιος'' Τάσος Βουδούρης και η Γιασεμί Μονιού από την Εθελοντική Ομάδα Κάστρου και το Σύλλογο, σε σχετική τους συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

Ζητούν τι άλλο;!...To αυτονόητο! ''Να ανοίξει ο δρόμος''! Άμεσα! Να μπορεί ο κόσμος να μετακινείται μέσα στη γειτονιά όπως πριν κι όχι να κάνει ''αδιαφόρετους'' κι ατελείωτους κύκλους και παρακάμψεις.

Προς το παρόν ο Δήμος απάντησε όπως μας είπαν η Γιασεμί Μονιού κι ο Τάσος Βουδούρης, ότι δεν αφήνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία να γίνουν άλλες ενέργειες και το πράγμα καθυστερεί ενώ ο κόσμος της περιοχής ταλαιπωρείται και διαμαρτύρεται.

Τι θα γίνει; Τώρα που διανύουμε την Καλοκαιρινή περίοδο, περνούν από κει κάθε μέρα Τουρίστες, κρατούν τους χάρτες και τους Τουριστικούς οδηγούς που τους κατευθύνουν, φτάνουν στο στενό που μεταμορφώθηκε σε αδιέξοδο και νομίζοντας ότι το μεταλλικό φράγμα είναι πόρτα, προσπαθούν να την ανοίξουν για να πάνε στον Αρχαιολογικό χώρο με τα Οθωμανικά Λουτρά...

Τι πράγματα είναι αυτά;! Να ανοίξει ο δρόμος. 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 20:38

Αμάν πια αυτή η αφέλειά μας.

Έτσι ξεκινάει η ΑΛΗΘΕΙΑ σήμερα το πρωτοσέλιδο της, σημειώνοντας τα εξής άκρως ενδιαφέροντα.

 

 

"Η απορία του έμπειρου Αστυνομικού, εύλογη.

Γιατί οι πανέξυπνοι παραδοσιακά χιώτες έμποροι αποδεικνύονται αφελείς;

Η απορία ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαμε, μιλώντας και με θύματα απάτης, που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στην αγορά, με την ελπίδα η δημοσιότητα να βάλει ένα φρένο.

Ας γίνουμε ακριβείς, αναλύοντας τη μέθοδο της κομπίνας.

Μια ευγενική, γυναικεία φωνή, που συστήνεται ως ιδιαιτέρα του Αντιδημάρχου τάδε, τηλεφωνάει σε ένα κατάστημα τροφίμων και δίνει μια παραγγελία αξίας 350, ας πούμε, ευρώ. Θα περάσουμε να πάρουμε τα πράγματα αύριο, συμπληρώνει, για να τα πάμε, ας πούμε, στο Γηροκομείο. Α, δώστε μου και έναν λογαριασμό Τραπέζης να σας βάλουμε τα χρήματα. Με την ίδια άνεση τηλεφωνάει ή ίδια σε 15’ περίπου ότι τα χρήματα κατατέθηκαν αλλά μέσω της τραπέζης τάδε του Δήμου και θα φανούν στο λογαριασμό σε δύο μέρες.

Όλα καλά, το κατάστημα ετοιμάζει την παραγγελία, κόβει και τιμολόγιο, αλλά σε μισή ώρα περίπου τηλεφωνάει η… ευγενική φωνή τώρα πανικόβλητη.

Αμάν σώστε με, έκανα ένα λάθος ένα μηδενικό και σας κατέθεσα 3.500 ευρώ, θα το δείτε στο διήμερο. Στο μεταξύ κινδυνεύω να… απολυθώ, εκτός αν με βοηθήσετε. Βάλτε στον τάδε λογαριασμό του Δήμου τη διαφορά 3.500 – 350, δηλαδή 3.150 ευρώ να καλυφθώ λογιστικά και έτσι σώζεται η κατάσταση.

Αν ρωτήσει τώρα κανείς, μα ποιος αφελής θα τσιμπήσει, η απάντηση είναι ότι μιλήσαμε ήδη με έναν, δεν χρειάζονται στοιχεία, που έκανε την κατάθεση και με δύο που… ετοιμάζονταν.

Τώρα για τα επόμενα… θύματα, ας γνωρίζουν τουλάχιστον πώς δουλεύει το σύστημα.

Είναι κλασική περίπτωση εκμετάλλευσης αφέλειας με πειστικότητα, χαρακτηριστικά τρόπου απάτης των Ρομά. Τα ονόματα των Αντιδημάρχων και των καταστημάτων τα ανιχνεύουν από το διαδίκτυο. Ο λογαριασμός που δίνουν είναι συνήθως στην Κόρινθο και ανήκει σε ένα λεγόμενο «πρεζόνι» που για 100 – 300 ευρώ διατίθεται για σύλληψη, όταν η Αστυνομία φτάσει στην πηγή. Στο μεταξύ τα χρήματα από τον λογαριασμό του έχουν κάνει φτερά, όταν συλλαμβάνεται δεν ξέρει ούτε το όνομά του, ο δε παθών καλείται από την Αστυνομία να του κάνει μήνυση, με την ευγενική παρατήρηση ότι θα χάσει άλλα… 3.150 ευρώ στα Δικαστήρια για την καταδίκη του άρρωστου ναρκομανούς, χωρίς να μπορούν να του πάρουν ούτε ευρώ. Εννοείται ότι οι Ρομά δεν φαίνονται πουθενά.

Μετά ταύτα και αφού έγιναν γνωστές λεπτομέρειες απομένει να λύσουμε την απορία των Αστυνομικών σταματώντας επιτέλους να είμαστε τόσο αφελείς."