Στραβομάρα ή αδιαφορία;

Τετ, 14/10/2020 - 19:38

Τής πατρίδος μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στην μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό!

Κυματίζει με καμάρι, δεν φοβάται τον εχθρό, σαν την θάλασσα γαλάζια και λευκή σαν τον αφρό!

Αυτό το ποίημα μαθαίναμε στο δημοτικό σχολείο και το τραγουδούσαμε, τώρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε μέσα στα βιβλία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλείο της υπευθυνότητας!

Απευθύνομαι πρώτον στον έφεδρο Επίλαρχο, Ανθυποπλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού, πρόεδρο της κοινότητας Καρυών και ΝΟΔΕ Χίου, Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ομηρούπολης, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αντιπεριφερειάρχη Χίου και τέλος Δήμαρχο Χίου καθώς και σε όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου όλων των παρατάξεων και τους θέτω το απλό ερώτημα : επί ένα χρόνο τώρα στραβοί είστε ή τελείως αδιάφοροι για την αισχρή εικόνα που παρουσιάζουν οι όψεις των κτιρίων του Δήμου!

Επίσης αυτό το μεγάλο ερώτημα το θέτω και σε όλους τους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές και υπαλλήλους του Δήμου που κάθε μέρα προσέρχονται στην δουλειά τους και αυτοί είναι επίσης θεόστραβοι ή τους ενδιαφέρει μόνο πώς θα περάσει η ώρα και θα έρθει το Σαββατοκύριακο;

Αύριο 15 Οκτωβρίου θα κατέλθει η ΑΔΕΔΥ σε απεργία με πλήθος αιτημάτων που περιλαμβάνει όλες τις δημοσιοϋπαλληλικές υποτιθέμενες ανάγκες για κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και μονιμοποίηση και τρέχα γύρευε ακόμη τί άλλο ζητούν!

Αυτό όμως που είδα και προβάλλουν είναι ότι πέτυχαν να μην γίνεται αξιολόγηση των υπαλλήλων και ζητούν επίσης να μην ισχύσει ο νόμος για κάθοδο σε απεργία ηλεκτρονικά και με το 50% σύν ένα!

Δηλαδή απ'ότι κατάλαβα αυτό που ενδιαφέρει τους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές του διοικητικού συμβουλίου όλων των σωματείων είναι μία φουχτιά ακροαριστερόστροφης νομενκλατούρας να παραλύσει όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Τα συμπεράσματα δικά σας! 

Αυτό όμως που με πονάει και μπορεί να σκοτώσω με πολυβόλο εκτός από τον εχθρό της πατρίδας μας είναι και αυτούς που καίνε και ατιμάζουν την Ελληνική σημαία μας!

Είναι δυστυχώς ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΉ να κυματίζουν κουρελιασμένες σημαίες στην πρόσοψη των Δημοσίων κτιρίων και ειδικότερα του Δήμου Χίου που είναι σε απόσταση αναπνοής από τον ανδριάντα του Μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη στην είσοδο του Δημοτικού κήπου! 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε άκουσα με ενδιαφέρον την συνέντευξη σας στον Μανώλη από ραδιοφώνου για το όραμα και τα μελλοντικά σχέδια του Δήμου! 

Δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να γίνει η υλοποίηση τους σύντομα, αλλά θα αναφερθώ μόνο στο έργο της παραλιακής ζώνης από Δασκαλόπετρα έως το Κοντάρι ή για άλλους μέχρι τον μέγα Λημνιώνα που είναι όνειρο θερινής νυκτός!

Εάν δεν υπάρχει ομοφωνία, Ομόνοια όλων των παρατάξεων και μάλιστα να σπάσετε όλοι μαζί τόνους από αυγά, ομελέτα δεν γίνεται και τότε χαιρετίσματα στον πλάτανο!

Γιατί θα αναφερθώ σε μία παροιμία που λέει με ερώτηση: Με τα σκ@τά τηγανίτες γίνονται; Και εάν γίνονται μήπως τρώγονται;

Τις φωτογραφίες τις έβγαλα σήμερα γιατί ένας αγανακτισμένος πολίτης με σταμάτησε μέσα στην Απλωταριά και μου έκανε το παράπονο του και την υπόδειξη γιατί εγώ δεν περνώ καθημερινά ή συχνά μπροστά από το ΚΕΠ.

Φροντίστε χθές να αλλάξουν οι κουρελιασμένες σημαίες στο κτίριο του ΚΕΠ πρώην πυροσβεστικής υπηρεσίας γιατί γινόμαστε ρεζίλι σε κάθε πικραμένο και ξένο επισκέπτη.

Γιατί στο Δημαρχείο είναι και οι τρεις σημαίες άψογες;

Μάλλον κύριοι και κυρίες σε όποια θέση του Δήμου είστε ή υπάλληλοι ή Δημοτικοί σύμβουλοι σας λέω με μια μόνο λέξη ότι έχετε στραβομάρα ή αδιαφορία! 

Καλά ξεμπερδέματα! 

Σχετικά Άρθρα