Συγχαρητήρια στους προαχθέντες αλλά και παρέμβαση για τη βαθμολογική στασιμότητα Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Β. Αιγαίου
Τρί, 16/02/2021 - 15:38

Mέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στη Χίο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αστυνονομικού Δ/ντή ο Γιώργος Κεβόπουλος, τον οποίο έρχεται να συγχαρεί, μαζί με άλλους αξιωματκούς της ΕΛ.ΑΣ. στο Β. Αιγαίο, η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία ωστόσο στην παρέμβασή της θέτει και το ζήτημα της καθυστέρησης που παρατηρείται στς προαγωγές των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Αραμπατζής, σε δηλώσεις του στο Ράδιο «Αλήθεια» ανέφερε ότι με δεδομένο ότι κρίσεις συνδέονται με τις κενές οργανικές θέσεις και επειδή αυτές έχουν περιοριστεί αριθμητικά τα τελυταία χρόνια, αρκετοί είναι οι αξιωματικοί Α’ και Β΄που παραμένουν στάσιμοι, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την εξέλιξή τους στο Σώμα και για τις μισθολογικές απολαβές τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στο Β. Αιγαίο:

«Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου συγχαίρει τον Υποστράτηγο κ. Ντουρουντού Ελευθέριο για την παραμονή του στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου. Επίσης, συγχαίρουμε τον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο κ. Κεβόπουλο Γεώργιο, ο οποίος επιστρέφει στη γνώριμή του Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, όπου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής. Στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Σάμου και Λέσβου, παρέμειναν ως Διευθυντές ο Ταξίαρχος κ. Τσαπικούνης Ανδρέας και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βαζούρας Ηλίας αντίστοιχα.

Υπό την καθοδήγησή τους και με την υποστήριξη όλων των Αστυνομικών του βορείου Αιγαίου, θα συνεχίσουμε την μέχρι τώρα συνεργασία, με γνώμονα την επίτευξη της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός ενός πλαισίου επαγγελματικού και ανθρώπινου.

Στον μέχρι πρότινος Αστυνομικό Διευθυντή Χίου κ. Μπριλάκη Δημήτριο, πλέον Ταξίαρχο ε.α., ευχόμαστε να χαρεί την αποστρατεία του, έχοντας υγεία και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Παράλληλα, η Ένωσή μας, εύχεται τα καλύτερα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Κατσιαμάκα Ιωάννη που τερμάτισε ευδοκίμως την Υπηρεσία του ως Υποστράτηγος ε.α., ευχαριστώντας τον για την μακροχρόνια και πολύτιμη προσφορά του στο Συνδικαλιστικό κίνημα.

Τέλος, τονίζουμε ότι οι φετινές (μη) κρίσεις, δημιούργησαν μόλις 30 κενές οργανικές θέσεις προς κάλυψη από Αξιωματικούς που αναμένουν να προαχθούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η παραμονή στους βαθμούς, ιδίως του Αστυνόμου Α΄και Αστυνόμου Β΄, δημιουργώντας ευλόγως αίσθημα αδικίας σε μεγάλο αριθμό Αξιωματικών. Η επόμενη διεκδίκηση της Ομοσπονδίας μας θα πρέπει να είναι η επαναφορά της διάταξης της παραγράφου 1 του άρθρου 42 του ΠΔ 24/1997, για την προαγωγή στον ανώτερο βαθμό, ανεξαρτήτως υπάρξεως κενών οργανικών θέσεων, με τη συμπλήρωση οκτώ ετών στους βαθμούς του Υπαστυνόμου Α΄ μέχρι Αστυνομικού Υποδιευθυντή».

Σχετικά Άρθρα