Συγνώμη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ σε ζευγάρι τυφλών που έμεινε χωρίς νερό!

Σήμερα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στην Κώμη
Παρ, 23/08/2019 - 14:57

Συγνώμη ζήτησε δημόσια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος που αντιμετώπισε ζευγάρι, με προβλήματα όρασης,  που παραθερίζει στην Κώμη 3 εβδομάδες και από την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι έμεινε χωρίς νερό στις βρύσες του.

Η σύζυγος του Γιώργου Κοτατή, με καταγωγή από την περιοχή,  Ελένη Βεντίρη μίλησε στο Ράδιο «Α» λέγοντας ότι ενώ έχουν ενημερώσει για το πρόβλημα και παρά τις υποσχέσεις ότι αυτό θα είχε τακτοποιηθεί χθες, ακόμη και σήμερα μέχρι τη 1.45 το μεσημέρι νερό δεν είχαν στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι μένει στο σπίτι μαζί με την κόρη του και για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας επιστρατεύει μεθόδους προηγούμενων δεκαετιών, μεταφοράς νερού με μπιτόνια!

Η κα Βεντίρη τόνισε ότι παίρνουν νερό από το δίκτυο άρδευσης γιατί το σπίτι απέχει από τον οικισμό περίπου κατά 700 μέτρα και τους ζητήθηκαν από την ΔΕΥΑΧ 500 ευρώ επιπλέον για να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης για να συνδεθούν μ'αυτό.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως είπε η ίδια, ότι από τη ΔΕΥΑΧ την ενημέρωσαν ότι μπορούν να της μεταφέρουν νερό με βυτίο, πλην όμως το σπίτι της δεν έχει ντεπόζιτο.

«Μέχρι τις 4 το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά στην αρδευτική γεώτρηση απ' όπου παίρνουν νερό τα σπίτια της  περιοχής. Δεν γνώριζα για τα προβλήματα υγείας των συγκεκριμένων ανθρώπων, ζητώ συγνώμη», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης που επεσήμανε ωστόσο ότι στην Κώμη πρέπει οι κατοικοι να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση δεξαμενών αποθήκευσης νερού, ώστε να καλύπτονται σε αντίστοιχες, μ’αυτήν, περιπτώσεις.

Ειδικά για την περίπτωση Κοτατή – Βεντίρη, λόγω της ιδιαίτερων προβλημάτων, δεσμεύτηκε ότι όσο παραμείνει στη ΔΕΥΑΧ θα φροντίσει να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης με δαπάνες της επιχείρησης μέχρι το σπίτι τους (κατά 400 με 450 μέτρα) και από εκεί και πέρα όσα σπίτια κατά μήκος της επέκτασης παίρνουν νερό από την αρδευτική  γεώτρηση θα συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης και θα πληρώνουν  το ανάλογο τιμολόγιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα