Χίος, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου

Συγνώμη από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ σε ζευγάρι τυφλών που έμεινε χωρίς νερό!

Σήμερα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στην Κώμη
Παρ, 23/08/2019 - 14:57

Συγνώμη ζήτησε δημόσια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος που αντιμετώπισε ζευγάρι, με προβλήματα όρασης,  που παραθερίζει στην Κώμη 3 εβδομάδες και από την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι έμεινε χωρίς νερό στις βρύσες του.

Η σύζυγος του Γιώργου Κοτατή, με καταγωγή από την περιοχή,  Ελένη Βεντίρη μίλησε στο Ράδιο «Α» λέγοντας ότι ενώ έχουν ενημερώσει για το πρόβλημα και παρά τις υποσχέσεις ότι αυτό θα είχε τακτοποιηθεί χθες, ακόμη και σήμερα μέχρι τη 1.45 το μεσημέρι νερό δεν είχαν στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι μένει στο σπίτι μαζί με την κόρη του και για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας επιστρατεύει μεθόδους προηγούμενων δεκαετιών, μεταφοράς νερού με μπιτόνια!

Η κα Βεντίρη τόνισε ότι παίρνουν νερό από το δίκτυο άρδευσης γιατί το σπίτι απέχει από τον οικισμό περίπου κατά 700 μέτρα και τους ζητήθηκαν από την ΔΕΥΑΧ 500 ευρώ επιπλέον για να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης για να συνδεθούν μ'αυτό.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως είπε η ίδια, ότι από τη ΔΕΥΑΧ την ενημέρωσαν ότι μπορούν να της μεταφέρουν νερό με βυτίο, πλην όμως το σπίτι της δεν έχει ντεπόζιτο.

«Μέχρι τις 4 το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά στην αρδευτική γεώτρηση απ' όπου παίρνουν νερό τα σπίτια της  περιοχής. Δεν γνώριζα για τα προβλήματα υγείας των συγκεκριμένων ανθρώπων, ζητώ συγνώμη», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντελής Νεαμονίτης που επεσήμανε ωστόσο ότι στην Κώμη πρέπει οι κατοικοι να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση δεξαμενών αποθήκευσης νερού, ώστε να καλύπτονται σε αντίστοιχες, μ’αυτήν, περιπτώσεις.

Ειδικά για την περίπτωση Κοτατή – Βεντίρη, λόγω της ιδιαίτερων προβλημάτων, δεσμεύτηκε ότι όσο παραμείνει στη ΔΕΥΑΧ θα φροντίσει να επεκταθεί το δίκτυο ύδρευσης με δαπάνες της επιχείρησης μέχρι το σπίτι τους (κατά 400 με 450 μέτρα) και από εκεί και πέρα όσα σπίτια κατά μήκος της επέκτασης παίρνουν νερό από την αρδευτική  γεώτρηση θα συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης και θα πληρώνουν  το ανάλογο τιμολόγιο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η σωστή οδική συμπεριφορά.
Τετ, 20/11/2019 - 22:50

Ένα δυναμικό, άμεσο και πολύ αποτελεσματικό σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς, έδωσε στο Ομήρειο απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στις 6.30μ.μ. ο γνωστός σε όλους μας Ιαβέρης, ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Αναστάσιος Μαρκουϊζος που έχει αφιερώσει τη ζωή και την ενεργητικότητα του τα τελευταία 30 χρόνια στην ενημέρωση μας για την διαφύλαξη της ζωής μας από τα τροχαία ατυχήματα.

 Αυτό δεν είναι απλώς ένα μείζον και σημαντικό θέμα, όπως τόνισε ο ίδιος, είναι το μείζον και το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να το χουμε πάντα στο μυαλό μας...γιατί η οδήγηση είναι στο καθημερινό μας ''μενού'' κι όποιος κρατάει ένα τιμόνι ή καβαλάει μια μηχανή πρέπει να γυρίσει ζωντανός και αρτιμελής στην οικογένειά του το μεσημέρι...και να μη σκοτώνει πεζούς σαν να πετάει χειροβομβίδες στο δρόμο.

 Η αίθουσα του Ομηρείου ξεχείλισε από κόσμο, ορθίους και καθήμενους μέχρι και τις σκάλες του 2ου ορόφου και αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί δείχνει ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα από το κοινό της Χίου...Για να δούμε...μήπως αρχίζουμε να βελτιωνόμαστε και θα περιορίσουμε τα τροχαία;...Aνάμεσα στο κοινό που προσέξαμε και αρκετά κορίτσια κι αγόρια που προσφέρουν υπηρεσίες delivery με τα μηχανάκια τους πολλά χρόνια στη Χίο και είναι πασίγνωστα πρόσωπα...Αξίζουν συγχαρητήρια.

 Ο Ιαβέρης τόνισε ότι η οδήγηση δεν είναι ούτε διασκέδαση, ούτε τρόπος επίδειξης ικανοτήτων και είναι αδιανόητο να την παίρνουμε τόσο αψήφιστα και ελαφρά...γιατί έχει να κάνει με τη ζωή μας και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Πρόσθεσε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να γίνει πολύ πιο αυστηρή σε αυτά τα θέματα για να σταματήσει πια αυτός ο φόρος αίματος της ασφάλτου...κι ύστερα παραπονιόμαστε για το Δημογραφικό...αλλά και για να καταλάβει καλά ο κόσμος ότι όποιος οδηγεί με ανευθυνότητα...με τρόπους επικίνδυνους και επισφαλείς..μεθυσμένος ή ότι άλλο είναι διαπράττει έγκλημα φόνου...κι είναι φονιάς στην τελική...γιατί ο καθένας από μας από καθαρή τύχη δεν έχει σκοτώσει ακόμα πεζό...αφού οι παράγοντες που συνεπιδρούν στην οδήγησή μας είναι αμέτρητοι.

 Ο Αναστάσιος Μαρκουϊζος, ο πασίγνωστος Ιαβέρης που επιτελεί σπουδαίο και ιερό κοινωνικό έργο με τις δυναμικές και ανεκτίμητες ομιλίες του για την οδική συμπεριφορά, επαίνεσε τον Διοικητή της Τροχαίας Χίου που είναι αυστηρός όπως πρέπει και αποτελεσματικός, γιατί όπως πληροφορήθηκε όλοι πλέον φοράνε κράνος και ζώνη...και όπως είπε χαρακτηριστικά ''είμαστε πολύ τυχεροί και πρέπει να τον κάνουμε εικόνισμα''. Τόνισε ότι χαίρεται που τον βλέπει παρόντα μαζί με την Εισαγγελέα Χίου και την Ελένη Βουτιέρου από το Νοσοκομείο Χίου...πρόσθεσε ότι είναι αξιέπαινο και ανεκτίμητα σπουδαίο κοινωνικό έργο και προσφορά...που διοργανώνουν  σεμινάρια προσέγγισης και οδικής διαπαιδαγώγησης για μικρούς και μεγάλους...γιατί η σωστή οδική συμπεριφορά είναι πρώτα-πρώτα θέμα συνείδησης και παιδείας του κάθε ανθρώπου και εκεί πρέπει να στοχεύουν όλες οι προσπάθειες.

 Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Ασφάλειες ''Μινέτα'' με την υποστήριξη του Δήμου Χίου και την παραχώρηση του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου. Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που προλόγισε την εκδήλωση και τον Ιαβέρη τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά αφορούν τη ζωή όλων μας και ότι η Δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που διαφυλάττουν τη ζωή των νέων μας που είναι το μέλλον του τόπου.

Η πολύ ενδιαφέρουσα, πλούσια και κατατοπιστική ομιλία του ΙΑΒΕΡΗ κράτησε δύο ολόκληρες ώρες και δεν έφυγε ούτε ένας όρθιος...και δεν άδιασε ούτε μία καρέκλα. Μόλις η ομιλία ολοκληρώθηκε ο κόσμος, επαγγελματίες οδηγοί, πρόσκοποι, μαθητές κ.ο.κ...πλησίασαν τον Απόστολο Μαρκουϊζο-Ιαβέρη για να μιλήσουν μαζί του κι από κοντά.

 Ο ΙΑΒΕΡΗΣ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πορτοκαλί φανάρι δεν είναι πράσινο για να επιταχύνουμε μόλις το βλέπουμε και πρέπει να σταματάμε...και ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας...που πρέπει να τον τηρούμε όπως και τα σήματα...δίνει γενικές οδηγίες για όσα μπορεί να προβλέψει...γιαυτό πρέπει να βάζουμε και το μυαλό μας να δουλεύει...γιατί είναι αδιανόητο να περνάς σε μια γειτονιά με Λα'ι'κή με 30 χιλιόμετρα ακόμα κι αν το επιτρέπουν τα σήματα.

 Διαφορετικά θα πρέπει εκτός από τους μετρητές του αλκοόλ...να αρχίσει να χρησιμοποιεί η τροχαία για ελέγχους σε μηχανάκια και αυτοκίνητα και ''μηχάνημα μέτρησης ηλιθιότητας''!...

 Ολόκληρη την ομιλία του Ιαβέρη μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ΑΛΗΘΕΙΑTV.

Δ. Ζαφείρης