Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Σύλληψη Τούρκου διακινητή, μετά από καταδίωξη

Μαύρα μεσάνυχτα κι ενώ έβρεχε καταρακτωδώς
Παρ, 14/11/2014 - 09:48

Δεν έχουν το θεό τους. Ο λόγος για τους δουλέμπορους που ακόμη και μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, την ώρα που έριχνε καρεκλοπόδαρα, επιχείρησαν να μεταφέρουν από τα απέναντι παράλια μετανάστες. Δεν υπολόγισαν όμως ότι την ίδια στιγμή το λιμενικό θα έκανε κανονικά τις περιπολίες του κι έτσι ο τούρκος διακινητής που επιχείρησε να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Παναγία των Οινουσσών στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, πιάστηκε στη φάκα. Το ταχύπλοο με το οποίο μετέφερε 13 Σύρους και έναν Ιρακινό εντοπίστηκε από το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου, έγινε καταδίωξή του και τελικά αυτό προσάραξε στην Παναγία των Οινουσσών.

Ο τούρκος διακινητής συνελήφθη και θα παραπεμφθεί στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 07:05

Σε σωστό χρόνο όπως επιβάλλει το έθιμο, μετά την εορτή του Αγίου Νικολάου, ξεδιπλώνεται ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης με επίκεντρο την πλατεία, η οποία πάντως παραμένει με ανενεργό το συντριβάνι.

Διακρίνεται από δύο μεγάλα φωτεινά αστέρια αλλά και τον φωτισμό των πλατάνων, οι οποίοι σημειωτέον καθαρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει φυσικό φωτισμό αλλά παράλληλα να μηδενιστεί και ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις κλαδιών, όπως πολλάκις στο παρελθόν.

Ο στολισμός συνεχίζεται με τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων, που περιβάλλονται από διακοσμητικά φυτά, με στόχο στον περιβάλλοντα χώρο τους να πραγματοποιηθεί σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.

Πάντως από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα προκύπτει μια ωραία εικόνα που δίνει φως, χρώμα αλλά παράλληλα εκπέμπει και λιτότητα, χωρίς κραυγαλέους εντυπωσιασμούς.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα δώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με συνέντευξη τύπου το πρωϊ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αυτές δεν περιορίζονται στην πόλη αλλά επεκτείνονται και στα χωριά, με πρωτοβουλία των τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων. Μια τέτοια θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην Κοινότητα Νεοχωρίου.

Τέλος στο γενικό γιορταστικό κλίμα συμμετέχουν εκ των πραγμάτων και πολλοί καταστηματάρχες, στολίζοντας αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα τους, χωρίς να μιμηθούν κακούς επαγγελματίες αλλά και ας τους χαρακτηρίσουμε… βιαστικούς πολίτες, που στόλισαν τα σπίτια τους από τις αρχές… Νοεμβρίου!!!