Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 80χρονη

Πέμ, 03/07/2014 - 15:59

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανεύρεση της 80χρονης, Ελένης Καμπά του Κων/νου, που εξαφανίστηκε από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, από το σπίτι της στο Εμπορειό.
Σήμερα στις έρευνες που γίνονται από την Αστυνομία με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και του στρατού, συμμετείχε μόνο το πρωί από αέρος και ελικόπτερο, χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
Παράλληλα στην περιοχή ψάχνουν αρκετοί εθελοντές από την ομάδα δασοπροστασίας Πυργίου, ενώ στις 5 το απόγευμα δίνουν ραντεβού και οι Κυνηγοί στη Φάρκαινα, μετά από προτροπή του συλλόγου τους, ώστε οργανωμένα να μεταβούν στη Νότια Χίο και να κινηθούν με βάση τις οδηγίες της Αστυνομίας, που έχει το γενικό συντονισμό.
Μέσω του facebook η ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας Πυργίου έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα της 80χρονης, η οποία πάσχει από νόσο Αλτσχάιμερ και χρειάζεται βοήθεια. Έχει ύψος 1,60, αδύνατη, με μελαχρινό μακρύ πρόσωπο, άσπρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016