Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Συνεχίζουν με εθελοντική εργασία οι γιατροί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 04/06/2020 - 14:44

Συνεχίζουν εθελοντικά να δουλεύουν οι γιατροί στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Παντελή Βρουλή, που τόνισε ακόμη μια φορά την καθυστέρηση που δημιουργεί η διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης του υπ. Μετανάστευσης με τον Δήμο Χίου για την συνέχιση των συμβάσεων.

«Οι συμβάσεις των γιατρών έληξαν χτες 3 Ιουνίου, αλλά για μερικές μέρες ακόμη θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να μην δημιουργηθούν προβλήματα» ανέφερε ο κ. Βρουλής.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας τόνισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει άμεσα να επανεξετάσει την απόφαση της χρηματοδότησης καθώς εκτιμά ότι η μέθοδος της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα σε μια περίοδο που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει λόγω της πανδημίας δεν πρέπει να σταματήσει η παρουσία γιατρών στα ΚΥΤ.

Να σημειώσουμε,  ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παντελής Βρουλής στην Λέσβο και Σάμο οι γιατροί στο ΚΥΤ με την λήξη της σύμβασης αποχώρησαν.

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί