Συνταξιούχοι ΝΑΤ: Δεν θέλουν αγροτικό ιατρείο στον Οίκο Ναύτου

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 16/05/2022 - 12:06

Δεν αποδέχονται την πρόταση για λειτουργία αγροτικού ιατρείου στον Οίκο Ναύτου ως λύση στο αίτημά τους για μόνιμο γιατρό στο τοπικό παράρτημα, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι επιμένουν στην εκπλήρωση της υπόσχεσης που δόθηκε το 2019, όταν παραχωρήθηκαν δύο όροφοι στην ΑΕΝ, για τοποθέτηση γιατρού.

Αναλυτικά σημειώνουν:

"Το Δ.Σ της ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ, αφού ενημερώθηκε από την κυρία Ελένη Κανταράκη, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο» για την συνάντηση που είχαν με τον κύριο Θάνο Πλεύρη, Υπουργό Υγείας, και την πρόταση του για ίδρυση Αγροτικού Ιατρείου στον Οίκο Ναύτη Χίου, συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 και αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της πρότασης του Υπουργού Υγείας.

Το μόνο που επιθυμούμε και ζητάμε είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης για την τοποθέτηση Ιατρού που πήραμε τον Οκτώβριο του 2019, όταν και παραχωρήθηκαν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου δύο(2) όροφοι στο κτήριο του Οίκου Ναύτη Χίου, και αυτό μπορεί να είχε γίνει άμεσα μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υγείας και Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, (ΚΥΑ) ή νομοθετικής διάταξης.

Επίσης, δεν είμαστε αντίθετοι στο να συνεχίσει η παρουσία Ιατρού στον Οίκο Ναύτη Χίου για δύο(2) φορές την εβδομάδα όπως γίνεται αυτές τις ημέρες."

den_theloyn_agrotiko_iatreio_ston_oiko_naytoy_oi_syn_hoi_nat

Σχετικά Άρθρα