Συντεταγμένη και με όλα τα μέτρα η "ανθρωποαλυσίδα" στο λιμάνι

Συκιαδιώτες, Λαγκαδούσοι και Καρδαμυλίτες δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στο γήπεδο Σέντα
Παρ, 23/04/2021 - 13:05

Μέρες τώρα Συκιαδιώτες και Λαγκαδούσοι ετοιμάζουν πλακάτ και πανό εν' όψει της αυριανής, προτότυπης κινητοποίησης που θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο λιμάνι, με στόχο από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του πολίτες, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις κ.λπ.) λόγω κορωνοϊού, να σχηματίσουν μια μεγάλη "αλυσίδα" μεταφέροντας το αίτημά τους -εντός και εκτός Χίου- για τη μη δημιουργίας δομής προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Οι κάτοικοι των δύο παραπάνω χωριών, όπως και των Καρδαμύλων, όπως είπαν σήμερα στο Ράδιο "Αλήθεια" οι Πρόεδροί τους, Μάρκος Κούνουπας και Κώστας Μαυρέλος, θα συναντηθούν στις 10 το πρωί με αφετηρία το γήπεδο Σέντα ώστε με αυτοκινητοπορεία να κατευθυνθούν στην πόλη.

Επόμενο σημείο συνάντησής τους θα είναι η οδός Καρπασίας, πίσω από το κτίριο του ΟΤΕ ώστε "παρατεταγμένα και διατεταγμένα", όπως τόνισε ο κος Κούνουπας, να κατεβούν στο λιμάνι, όπου θα αρχίσουν να αναπτύσσονται επί του πεζοδρομίου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα εκφωνηθούν ομιλίες από το κέντρο της προκυμαίας, στο ύψος του mastiha shop. 

"Καλό θα ήταν να κλείσει η κίνηση των οχημάτων στην προκυμαία κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης - για 1,5 με 2 ώρες-  προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα", ανέφερε ο κος Μαυρέλος λέγοντας ότι για τα ζητήματα αυτά μέσω της συντονιστικής ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές.

Αναφορικά με τις δυσκολίες του εγχειρήματος, μιας και εν μέσω πανδημίας, η ευθύνη τέτοιων διοργανώσεων είναι ακόμη πιο μεγάλη, ο κος Κούνουπας "έδειξε" τον υπουργό Μετανάστευσης, λέγοντας ότι αν δεν προχωρούσε στο συγκεκριμένο σχεδιασμό για την υπερδομή, δεν θα υπήρχε και καμία αντίδραση. Ωστόσο -σημείωσε- θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών. 

Όσο για το σχόλιο του υπουργού το πρωί από το Ράδιο "Αλήθεια" ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ανέφερε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σχετικά Άρθρα