Συντονίζονται για πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΠΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ
Τρί, 03/05/2022 - 14:47

Ο συντονισμός και η οργάνωση δράσεων εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, άμεσης και βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών, είναι το αντικείμενο σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Χίου,που θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας λόγω της πανδημίας του covid - 19.

Τα επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν, αφορούν στα παρακάτω:

1. Πορεία υλοποίησης των δράσεων του κάθε φορέα έτσι όπως κατατέθηκαν στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ Π.Ε. Χίου κατά την 1η και 12η Απριλίου 2022.

2. Πλαίσιο συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε θέματα πρόληψης

3. Πλαίσιο συνεργασίας των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη

4. Πλαίσιο συνεργασίας από την Αναγγελία συμβάντος, την κινητοποίηση των εμπλεκομένων υπηρεσιών / φορέων και Ε.Ο.Π.Π. έως την υποβολή αιτήματος συνδρομής για την υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση Πυρκαγιών.   

2. Eνημέρωση του κοινού για θέματα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

Σχετικά Άρθρα