Χίος, Κυριακή 18 Αυγούστου

Συζήτηση ουσίας για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με τη Δ/τρια του Νοσοκομείου ζητά η Πρόεδρος των ΑμΕΑ

Τετ, 15/05/2019 - 15:20

Συζήτηση ουσίας, ακόμα και με κλειστές πόρτες, ζητά από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμΕΑ, Σοφία Μιχάλα.

Με αφορμή τα καταγγελόμενα από μέρους τους για την υποστελέχωση της Μονάδας και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής της υποδομής, η κα Μιχάλα σε παρέμβασή της στο Ράδιο "Α" επισήμανε ότι αυτές οι αναφορές στηρίχτηκαν σε συγκεκριμένα δεδομένα που καταγράφονται στο έγγραφο του συλλόγου νεφροπαθών και στο αίτημα του διευθυντή της ΜΤΝ για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Σχολιάζοντας την απάντηση της Διοικήτριας, Ελένης Κανταράκη, που επισημαίνει επί της ουσίας ότι η κατατάσταση είναι υπό έλεγχο και καλύπτονται οι ανάγκες σε αιμοκαθάρσεις  των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του καλοκαιριού τόνισε : "Μοιάζει σαν με ένα θαύμα να λύθηκαν τα προβλήματα μέσα σε μια νύχτα. Δεν βγάλαμε από το μυαλό μας όσα αναφέραμε. Καλό θα ήταν να γίνει μια συζήτηση, ακόμη και με κλειστές πόρτες, με την Διοικήτρια αλλά και με το Διευθυντή της Μονάδας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να καλυφθούν σε προσωπικό οι ανάγκες της Μονάδας. Μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται εκεί αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας και ότι οι γιατροί δεν μπορούν να δουλεύουν συνεχώς πάνω από τα όριά τους".

Να σημειωθεί ότι χθες την ίδια διάσταση έβαλε επίσης με ραδιοφωνική του συνέντευξη στην "Α" και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών, Γιάννης Μαλαφής, λέγοντας ότι οι ίδιοι γιατροί΄κάνουν επίσης και εξωτερικά ιατρεία .

Κατά την κα Κανταράκη στην μονάδα υπηρετούν 2 μόνιμοι νεφρολόγοι, 1 γιατρός γενικής ιατρικής και επικουρικά θα συνδράμει στρατιωτικός νεφρολόγος 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Ηδη αιμοκάθαρση κάνουν 48 άτομα από τη Χίο, ενώ για το καλοκαίρι έχουν υποβάλλει αίτημα επιπλέον 15 νεφροπαθείς που θα έρθουν στο νησί για διακοπές.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/08/2019 - 19:35

Μετά την καλή ψαριά και το ομαδικό καθάρισμα, την νόστιμη κακαβιά και τα ψάρια στην σχάρα, συνεχίζεται η γιορτή των ψαράδων στον Λιμένα Μεστών.

Διοργανώνεται για πολλοστή φορά από τον Σύλλογο Αλιέων Μεστών και αυτή τη φορά το σύνθημα της εκδήλωσης αφορούσε την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί γλέντι μέχρι πρωϊας στο Κέντρο Παπαμιχαλάκη, ενώ εννοείται μαζί με τα ψάρια ρέει και άφθονη σούμα.