"Τα χειρότερα στην Τουρκία θα τα δούμε το επόμενο τρίμηνο"

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Σουλεϊμάν Γκεντζέλ που μίλησε στο Ράδιο Αλήθεια
Παρ, 26/11/2021 - 15:52

Την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Τουρκίας περιέγραψε το πρωί μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο δημοσιογράφος Σουλεϊμάν Γκεντζέλ ο οποίος είχε πρωτοστατήσει πριν από 25 χρόνια στη "γέφυρα φιλίας" μεταξύ ελλήνων και τούρκων, μέσω πρωτοβουλιών που είχαν αναπτυχθεί από πολίτες και ΜΜΕ του Β. Αιγαίου και αντίστοιχες ομάδες στον Τσεσμέ και τη Σμύρνη.

«Τα χειρότερα φοβάμαι ότι δεν τα έχουμε ζήσει ακόμα», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος και συμπλήρωσε ότι το επόμενο τρίμηνο η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Από τις βασικές παρατηρήσεις του για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα του σημειώνουμε τα ακόλουθα:

• Ο κόσμος δυσκολεύεται ακόμη και ζάχαρη να πάρει. Αιτία και η τιμή της που ανεβαίνει, αλλά και το γεγονός ότι παραγόμενα είδη στη χώρα εξάγονται σε μεγαλύτερες ποσότητες, λόγω της ζήτησης, σε άλλες χώρες (επειδή η λίρα σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο είναι φθηνή)

• Ο μέσος μισθός πλέον ανέρχεται σε 200 με 250 ευρώ. Την ίδια στιγμή μετανάστες – Σύριοι και Αφγανοί – αμείβονται από τις εταιρείες με 100 ευρώ, όντας ανασφάλιστοι, γεγονός που προκαλεί την οργή Τούρκων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

• Οι νέοι Τούρκοι επιστήμονες έχουν ήδη ξεκινήσει να φεύγουν από τη χώρα. Ανάμεσά τους και 8.000 γιατροί.

• «Πλέον ο μισθός στην Κίνα και την Αλβανία είναι καλύτερος από την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι στη χώρα του, ειδικά οι έχοντες συνεργασία με την Κυβέρνηση.

• Το ενθαρρυντικό κατά τον Σουλεϊμάν Γκεντζέλ, είναι ότι πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιδρά. «Δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να κυβερνά ο Ερντογάν. Πρέπει να γίνουν εκλογές», κατέληξε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Σχετικά Άρθρα