Τα νερά τ' Απρίλη βοήθησαν να τρέξει νερό στον Κατράρη

Υπερχείλισε ο Ζυφιάς, γέμισε και ο Φυρόλακας
Τετ, 10/04/2019 - 15:21

 

"Αν κάνει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα, χαρά στονε τον γεωργό που 'χει πολλά σπαρμένα", λέει η παροιμία και προς το παρόν οι βροχές του Απρίλη συνέβαλαν όχι μόνο για να έχουν νερό ποταμοί, που δεν έτρεξαν όλο το χειμώνα, όπως είπε στην "Α" η δημοτική σύμβουλος, Βιβή Ποταμούση, αλλά βοήθησαν να τρέξει νερό ακόμη και στο φράγμα Κατράρη!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ, το τελευταίο τριήμερο φαίνεται να συγκεντρώθηκε στο φράγμα (φωτογραφία αρχείου) μια ποσότητα της τάξεως των 100.000 κ.μ. που βέβαια δεν είναι αρκετή για να δοθεί το νερό του για κάλυψη αρδευτικών αναγκών, αφού μέχρι τώρα συγκεντρώνει περί τα 250.000 κ.μ. (με πολλαπλάσια χωρητικότητα), ενώ πέρυσι π.χ. που δόθηκε νερό στους αγρότες των Μαστιχοχωρίων υπήρχαν προς διάθεση 400.000 κ.μ. νερού.

Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, όπως είπε ο Παντελής Νεαμονίτης υπερχείλισε το φράγμα του Ζυφιά, ενώ γεμάτο είναι και το φράγμα του Φυρόλακα, γι'αυτό και φέτος οι αγρότες που έχουν συνδέσεις άρδευσης θα έχουν - και από τα δύο φράγματα - παροχή νερού δύο φορές την εβδομάδα, αντί για μία που ήταν πέρσι.

Σχετικά Άρθρα